De Schakel
Nieuws
Zus en Leo van Kasteren, al 60 jaar innig verbonden

Op 24 mei vieren Franciska (86) en Leo (85) van Kasteren hun diamanten huwelijksfeest. Een liefdevol huwelijk met veel lief en leed maakt dat ze heel dankbaar zijn dat ze deze dag samen mogen vieren. 65 jaar geleden leerden Franciska,…

Op 24 mei vieren Franciska (86) en Leo (85) van Kasteren hun diamanten huwelijksfeest. Een liefdevol huwelijk met veel lief en leed maakt dat ze heel dankbaar zijn dat ze deze dag samen mogen vieren.

65 jaar geleden leerden Franciska, die liefdevol Zus wordt genoemd, en Leo elkaar kennen. Ze waren allebei bij De Brouwer in Moergestel. Zus was er met vriendinnen dansen en wilde met de fiets naar huis terug. Maar ze had een lege band. Leo ontfermde zich over Zus en haar fiets en zorgde dat ze veilig thuis kwam. Toen is de vonk overgeslagen en nooit meer weggegaan.

Topigs

Leo van Kasteren nam de varkenstallen aan de Heikantsebaan over van zijn vader, nadat hij op 52 jarige leeftijd door een auto-ongeluk om het leven was gekomen. Leo bouwde de stallen, met eerst een gemengde fokkerij van koeien en varkens, uit tot één van ‘s werelds meest innovatieve varkensfokkerijen. Uit de hele wereld kwamen mensen en bedrijven zaken doen. Leo was ook heel actief in het verenigingsleven; was onder andere 18 jaar secretaris van de Boerenbond. In 2000 werd hij voor al zijn nevenactiviteiten gedecoreerd als Ridder van Oranje Nassau. Zus was ruim 30 jaar lid van het Berkelse kerkkoor ‘Rouw en Trouw’.

Familieleven

Samen gingen ze vroeger wel eens dansen en hielden ervan met vrienden een kaartje te leggen. Ze kregen drie zonen, Kees, Henk en Richard en hebben 2 kleinkinderen Linda en Manon. Zus komt uit een gezin met 11 broers en zussen en Leo had 4 broers en 2 zussen. Eén grote familie, waarbinnen veel lief maar ook het nodige leed is geweest.

Vijf jaar geleden heeft Zus een bacterie opgelopen en zit daardoor in verzorgingshuis Haarensteyn. Leo mag gelukkig nog rijden en is iedere middag bij haar. Samen maken ze er het beste van, alhoewel Zus natuurlijk veel liever thuis zou zijn. Nadat ze 27 jaar geleden borstkanker heeft overleefd, hebben ze geweldige hulp van Ingrid en Petra, die het huis draaiende houden en voor wie ze heel erg dankbaar zijn.

Diamanten Bruiloftsfeest

Samen hebben ze mooie reizen gemaakt. Zo waren ze zeven keer in Canada, bij familie. Maar nu koesteren ze de directe omgeving van hun thuis, het dagprogramma van Haarensteyn en de (klein-)kinderen. Op 24 mei vieren ze met de familie en hopelijk wat later in het jaar, een nog iets groter huwelijksfeest.

 

Tekst: Elke van Dommelen

Foto: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op