De Schakel
Van Berkelse Bodem
Zonder stress aan de kerstdis met deze spruitjessalade

Wat gaan we eten met de kerst, altijd weer een terugkerende vraag ieder jaar. Pakken we uit, houden we het eenvoudig, het kan allemaal met dit gerecht. Je kan dit als bijgerechtje maken bij een uitpak diner of als je…

Wat gaan we eten met de kerst, altijd weer een terugkerende vraag ieder jaar. Pakken we uit, houden we het eenvoudig, het kan allemaal met dit gerecht. Je kan dit als bijgerechtje maken bij een uitpak diner of als je voor eenvoudig gaat serveer je er wat aardappeltjes of een stokbroodje bij en je hebt een leuke maaltijd.

In Engeland wordt de spruit gezien als een traditionele groente tijdens het kerstdiner. Zou dat hier ook komen, wie weet na het eten van dit gerecht.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

250 gr spruitjes

75 gr spekjes

4 el balsamicoazijn

2 tl mosterd

1 appel

50 gr walnoten of hazelnootjes

Eventueel een paar granaatappelpitjes of frambozen voor de kleur

 

Zo maak je het:

Snijd de kontjes van de spruitjes en verwijder de buitenste blaadjes. Rasp de spruitjes fijn of snijd ze in hele dunne plakjes. Doe de gesneden spruitjes in een kom.

Bak de spekreepjes knapperig in een klein pannetje en schep ze uit het vet. Voeg aan het spekvet de balsamicoazijn en de mosterd toe. Laat het 1 minuutje zachtjes pruttelen en roer het door.

Giet de dressing over de spruitjes en hussel het door elkaar.

Snijd de appel in blokjes en verdeel samen met de spekjes en de walnoten over de spruitjes.

Klaar is de spruitjessalade.

 

EET SMAKELIJK EN GENIET VAN DE KERSTDAGEN!

 

Ellen de Visser

About the author

Related Posts