De Schakel
Ezelsoren
Zomerlezen: leestips voor de vakantie

We hebben even op het lekkere weer moeten wachten, maar de afgelopen week was er toch echt sprake van zomerse temperaturen en een stralend zonnetje.  Ideaal om alvast in de vakantiestemming te komen. Want de schoolvakanties staan voor de deur.…

We hebben even op het lekkere weer moeten wachten, maar de afgelopen week was er toch echt sprake van zomerse temperaturen en een stralend zonnetje.  Ideaal om alvast in de vakantiestemming te komen. Want de schoolvakanties staan voor de deur. Na de laatste afrondende en meestal erg drukke weken is er tijd voor ontspanning. En dus ook tijd voor zomerlezen. Maar welke boeken gaan er mee op vakantie? Tijd voor een paar tips. Voor de jonge kinderen een lekker doe-boek om verveling onderweg (of op een druilerige dag) tegen te gaan. Voor de oudere jeugd een boek over een vakantieliefde en natuurlijk mag een lekkere feelgoodroman deze zomer niet ontbreken. Voor wie een beetje kippenvel zoekt bij hoge temperaturen tip ik een thriller.

Vakantieboek – Rutger, Thomas en Paco

De boeken van de bekende youtubers Rutger, Thomas en Paco zijn ware bestsellers. Naast de leesboeken is er ook een vakantieboek. Boordevol puzzels, moppen, stickers en spelletjes. Gegarandeerd uren plezier voor thuis, onderweg of op je vakantiestek. Vanaf 7 jaar.

Vanavond bij de rivier – Elin Meijnen

De zestienjarige Jay verheugt zich op de zomervakantie. Het betekent niet alleen een weerzien met zijn vakantievrienden op de camping, maar ook even weg zijn van alle zorgen. En dan verschijnt ineens de Franse Lilou in zijn leven en is ineens niets meer hetzelfde. Vanaf 13  jaar.

Een dag om nooit te vergeten – Jill Mansell

Jill Mansell staat bekend om haar boeken vol humor en romantiek. Een dag om nooit te vergeten speelt zich af in het Engelse kustplaatsje Lanrock. Een bruiloft vormt het decor voor de levensverhalen van vier vrouwen. En zoals dat bij echte feelgoodboeken hoort, hangt de liefde in de lucht.

De camino – Anya Niewierra

Een literaire thriller over Lotte die tijdens het lopen van de “camino” erachter probeert te komen waarom haar man zelfmoord pleegde. Maar er is iemand die haar tijdens haar tocht achtervolgt. Iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt. Een prijswinnende bestseller die meer is dan alleen een spannend verhaal.

Tekst: Noortje de Kok

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op