De Schakel
Nieuws
Zomerleut: dit gaat ‘m worden

Alle ingrediënten voor een geslaagd feestje zijn aanwezig. Begin van de grote vakantie: check. Simpel dichtbij: check. Gratis entree: check. Lekker dorps met veel bekenden: check. Leuke muziek en bekende nummers om mee te zingen en op te dansen: check,…

Alle ingrediënten voor een geslaagd feestje zijn aanwezig. Begin van de grote vakantie: check. Simpel dichtbij: check. Gratis entree: check. Lekker dorps met veel bekenden: check. Leuke muziek en bekende nummers om mee te zingen en op te dansen: check, check, dubbelcheck. 

Kortom deze editie van Zomerleut wil je niet missen. Op 6 en 7 juli staat het Wilhelminaplantsoen sowieso weer stampens vol met hossende, springende, lachende mensen. Mensen die jij kent uit je straat, van je vereniging, kerk, kroeg of uit de supermarkt. En als je ze nog niet kent, dan wordt het hoog tijd om ze eens te leren kennen. Want bij Zomerleut sta en dans je nooit alleen. 

Hoe het begon
Berkel en Enschot vierden in 2014 het 800 en 850 jarig bestaan. Het duffe imago werd meteen de das om gedaan. Wat een top feest was dat en dagen erna was dit het gesprek van de dag en op social media verschenen massa foto’s, filmpjes en veel duimpje-op-likes. Dat het dorp rijp was voor een heus jaarlijks terugkerend zomerfestijn was wel duidelijk. In 2016 werd door de organisaties van Kraanpop en KPJ Berkel-Enschot/Heukelom het gebeuren Zomerleut bedacht en uitgevoerd. Ook dat was meteen een succes. Ook de vierde editie beloofd een groots feest te worden. De band Van Eigen Bodem is niet voor niets gevraagd er weer een succes van te komen maken. Samen met DJ Tommy Santo moet dat op zaterdagavond wel goed komen.

Jong en oud. In de kinderwagen, zondagmiddag samen met opa en oma en lekker bijkletsen met andere ouders terwijl op het podium bekenden staan te zingen in het Berkel-Enschotse koor InBetween en ‘Tante Sus’ als barrista een heerlijke koffie maakt. Wat later op de middag gaan de tafels en stoelen aan de kant en kun je meezingen met de hits van Doe Maar en Robbie Williams en Queen. Het kan allemaal. Gewoon meemaken en beleven. De vele vrijwilligers zijn er klaar voor en ook dit jaar wordt een flink aantal bezoekers verwacht. 

Zomerleut, Bas Haans Fotografie. Life is beautiful, capture it.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans (archief 2018), Bas Haans (Archief 2017)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op