De Schakel
Zij doen het voor haar en vragen u: Doe het ook voor haar!

Op 1 juni is het weer zover: dan zullen duizenden mensen op één dag tot maximaal zes keer te voet of met de fiets de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met dat…

Op 1 juni is het weer zover: dan zullen duizenden mensen op één dag tot maximaal zes keer te voet of met de fiets de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met dat geld wordt wetenschappelijk onderzoek tegen deze vreselijke ziekte gefinancierd. Vorig jaar werd in de Schakel een artikel gepubliceerd over 4 dorpsgenoten, Annette, Janiek, Mirjam en Pien, die allen borstkanker hebben doorgemaakt en als ‘Breast Friends Forever’ met succes de strijd met de ‘Nederlandse berg’ aangingen. Met allerlei acties hadden zij tevoren een respectabel bedrag verzameld. Ook dit jaar hebben zij de lat erg hoog gelegd. Per persoon willen zij € 2.500,- bijeen brengen, wat op een totaal van € 25.000,-  tot € 30.000,-  neerkomt omdat ook de echtgenoten en een aantal kinderen – vooropgesteld dat ze van hun school toestemming krijgen –  deze sportieve uitdaging aangaan.

De kinderen

Over de bijzondere acties die de dames bedacht hebben, zo direct meer. Eerst mag de schijnwerper even gericht worden op de kinderen van de dames met wie ik sprak: Hannah, Willemijn, Fleur, Julotte en Tobias.

Wat direct opvalt in het gesprek is hoe open en volwassen zij over de ziekte van hun moeder en de consequenties voor het gezin praten. Ook in het gesprek zie je af en toe de emoties even terug, maar er wordt vrijelijk gepraat over de impact van de ziekte en wat overheerst is de positieve benadering en het optimisme. Bij elke tegenslag leeft bij de kinderen vooral de overtuiging dat het weer goed zal komen. Binnen het gezin wordt er veel over het ziekteproces gesproken, net zo goed als hun ouders ook naar buiten toe, vooral via facebook, precies vertellen hoe de stand van zaken is. De kinderen praten er ook regelmatig over met hun vriendjes en vriendinnetjes, en krijgen van hen ook veel steun. Fleur laat me de brief zien die zij aan haar moeder heeft geschreven, waarin ze op prachtige wijze verwoordt hoeveel bewondering ze voor haar heeft. Je krijgt er kippenvel van.

Sponsoring
Ook de kinderen moeten via sponsoring geld zien te verzamelen en ze zijn al druk bezig om daar plannen voor te maken. Zo gaat Willemijn flessen verzamelen bij AH en verkoopt Julotte unieke kettinkjes voor € 5,-. Tobias is, net als vorig jaar nauw betrokken bij de organisatie en uitvoering van een spinningmarathon, die vorig jaar een enorm succes was en nu op 7 mei wordt gehouden.

We doen het voor haar

Het grote geld moet binnenkomen door het benefietfeest ‘We doen het  voor haar’ dat op 29 april vanaf 19.00 uur bij Mie Pieters wordt gehouden. Annette van den Braak en haar man Henri van Noije bedachten een ludieke actie waarmee zij tenminste € 5.000,- willen ophalen. Tijdens de avond kun je je door een professionele – en heel goede – kapper laten kaalscheren. Je moet je wel laten sponsoren met minimaal € 100,- Is je staart of vlecht langer dan 30 centimeter dan gaat het haar naar een pruikenmaker. Het kan natuurlijk zo zijn dat volledig kaalscheren net een brug te ver is. In dat geval kun je ook een gewone knipbeurt krijgen waarvoor je overigens ook € 100,- betaalt. De kappers, Mie Pieters en een DJ zetten zich belangeloos in. Voor drankjes betaal je de normale prijs, voor verzoeknummers wordt een kleine donatie op prijs gesteld. Wilt u meedoen of heeft u vragen? Mail of bel Annette van den Braak: degullelach@hetnet.nl of 06-46731247

Disco, 18 maart

Naast het benefietfeest wordt er ook nog een disco georganiseerd op 18 maart bij Van Opstal in de Burg. Brendersstraat vanaf 20.00 uur. De bekende DJ Andrew Habraken verzorgt een jaren ‘70 en ‘80 show terwijl er ook nog veel andere activiteiten zijn. Entree is € 7,50, maar daar krijgt u dan ook heel wat voor.

Het gezelschap vertrekt per taxi op 27 mei naar Frankrijk, maar Annette en haar man Henri fietsen helemaal naar le Bourg d’Oisans aan de voet van de Alpe d’Huez en vertrekken op 17 mei.

Deze dappere dames doen een beroep op iedereen in het dorp de actie te ondersteunen. Het moet mogelijk zijn een recordbedrag bij elkaar te krijgen waardoor Berkel-Enschot een eigen, maar o zo belangrijk steentje bijdraagt aan het succes van Alpe d’Huzes.

Tekst: Robert Holl
Foto’s: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op