De Schakel
Nieuws
Zelf verse melk tappen bij de boer

Melktap geopend Op de fiets van Oisterwijk naar Tilburg of omgekeerd? Vanaf woensdag 7 oktober kun je onderweg zelf dagverse melk kopen bij Tierelier aan Spoordijk 8 in Heukelom. Verser, beter en lekkerder kan het niet. Doordat de melk lokaal geproduceerd…

Melktap geopend

Op de fiets van Oisterwijk naar Tilburg of omgekeerd? Vanaf woensdag 7 oktober kun je onderweg zelf dagverse melk kopen bij Tierelier aan Spoordijk 8 in Heukelom. Verser, beter en lekkerder kan het niet. Doordat de melk lokaal geproduceerd wordt, bespaar je ook nog eens voedselkilometers. De Melktap is goed voor het milieu.
Boer Arjan van Esch opende samen met een aantal kinderen de melktap van Tierelier.

Contact met het boerenbedrijf
Het is een landelijke tendens om producent en consument steeds dichter bij elkaar te brengen. Daar speelt Tierelier op in. Jan van Esch: “We runnen hier een kinderopvang en een melkveebedrijf. Wij zagen in coronatijd steeds meer mensen langs het bedrijf fietsen. En ook even stoppen. De kalfjes die langs het fietspad stonden, genoten van al die aandacht. Voortaan kunnen we bij de koffie in gesprek, bijvoorbeeld over onze bedrijfsvoering.”

 

Diervriendelijk voor een eerlijke prijs
Zoon Arjan verdiept zich in een innovatief diervriendelijk stalsysteem en verheugt zich erop om op termijn zo’n nieuwe stal te kunnen openen. Arjan: “We werken dan diervriendelijk voor een eerlijke prijs. Zo versterken we ons bestaansrecht in de toekomst.”

De Melktap is dagelijks geopend van 7.15 uur tot 20.00 uur. De melk kost 1,20 euro per liter. Prima betaalbaar. Flessen zelf meenemen of los te koop. Afrekenen kan zowel met pin als contant.

 

Tekst en foto: Redactie (Bron: Tierelier)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op