De Schakel
Bedrijf in beeld
Wok-Cafetaria De Oude Raadskelder

Per 21 november hebben Su-Jing en Bart Brouwers een cafetaria geopend in de Burgemeester Brendersstraat in Berkel-Enschot. Naast het standaard cafetaria gedeelte is er een leuk nieuw concept aan toegevoegd. Ze bereiden namelijk sinds 2 weken ook verse wok maaltijden!…

Per 21 november hebben Su-Jing en Bart Brouwers een cafetaria geopend in de Burgemeester Brendersstraat in Berkel-Enschot. Naast het standaard cafetaria gedeelte is er een leuk nieuw concept aan toegevoegd. Ze bereiden namelijk sinds 2 weken ook verse wok maaltijden!

Horeca koppel
Su-Jing en Bart zijn al 21 jaar bij elkaar en hebben altijd in de horeca gewerkt. Sinds zijn 18e jaar heeft Bart eigen zaken gehad in de horeca, waar zijn hart naar eigen zeggen altijd gelegen heeft. Su-Jing komt oorspronkelijk uit Wenzhou, een havenstad in China en ook haar familieleden zijn allemaal horecaondernemers; ‘alles draait bij hen om eten’ zegt Bart lachend. Het vak is hen beiden dus met de paplepel ingegoten. Inmiddels steken ook hun kinderen Stefan en Emmilie hun handen weleens uit de mouwen; ‘dat vinden ze leuk om te doen’, zegt Su-Jing trots.

Nieuw concept
Na een flinke verbouwing is er een frisse nieuwe look gegeven aan de voorkant van het pand. Achterin is nog een bargedeelte te vinden, ‘maar dat wordt volgend jaar onder handen genomen’. Sinds een goede twee weken hebben de Brouwers ook hun wok-gedeelte in gebruik kunnen nemen, wat, gecombineerd met de cafetaria, een leuk nieuw concept vormt. De wok maaltijden (met als basis vlees of garnalen en groenten) worden met verse ingrediënten ter plekke bereid. ‘Daardoor moeten mensen soms wat langer wachten’, zegt Bart. ‘Maar in tegenstelling tot vooraf bereide maaltijden, krijg je er wel veel smaak voor terug.’ Dat is te merken aan de opkomst en de vaste klanten die zich inmiddels hebben aangediend. ‘We zijn goed ontvangen in het dorp en we hebben het erg naar ons zin.’

Wok-cafetaria informatie
De wok-cafetaria is van dinsdag tot en met zondag geopend van 16:00 tot 20:00 uur. Op dinsdag en woensdag zijn er aanbiedingen en er wordt ook gewerkt met een wisselend maand menu, waarbij ook de traditionelere babi pangang en fu yong hai wordt aangeboden. Wegens de opening krijgen klanten vanaf nu een kleine attentie mee bij de wok maaltijden! (op=op)

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Peter Timmermans

Wok-cafetaria De Oude Raadskelder
Burgemeester Brendersstraat 5
5056 HX Berkel-Enschot
T 013-5331695
E cafetariadeouderaadskelder@gmail.com
Facebook

 

About the author

Related Posts