De Schakel
Uitgelicht
Winkelcentrum Koningsoord gaat steeds meer leven – deel 3

Rondje winkelcentrum Koningsoord: Primera verhuisde al eens van de Kerkstraat naar winkelcentrum Eikenbosch. De laatste naar Koningsoord is echt een metamorfose. ‘Wat een ruimte! Gefeliciteerd met de nieuwe winkel’, zegt een klant tegen eigenaar Stefan Michielse. Met een brede lach…

Rondje winkelcentrum Koningsoord:

Primera verhuisde al eens van de Kerkstraat naar winkelcentrum Eikenbosch. De laatste naar Koningsoord is echt een metamorfose. ‘Wat een ruimte! Gefeliciteerd met de nieuwe winkel’, zegt een klant tegen eigenaar Stefan Michielse. Met een brede lach neemt hij de complimenten in ontvangst. ‘Ja de ruimte is flink toegenomen en dat werkt een stuk prettiger’, aldus de geboren en getogen Berkel-Enschottenaar. Hij is sinds 2001 het gezicht van Primera. ‘We hebben het overzichtelijk gemaakt en het assortiment uitgebreid. Er zijn nu ook gifts’, wijst hij naar de woonaccessoires. Tussen alle drukte door vertelt hij dat hij veel verwacht van deze nieuwe locatie recht tegenover de Jumbo. ‘Veel passanten. Met gratis parkeren en alles binnen handbereik zullen ook meer mensen buiten Berkel-Enschot hier boodschappen gaan doen.’ Een klant komt een pakketje ophalen. Als enige in de omgeving met een post NL punt, pasfotoservice en stomerij, zal er voldoende klandizie zijn, is de voorspelling van Stefan Michielse. 

Carnaval 
De dames in glinsterende zilveren broeken, wilden nog snel wat glitters inslaan voordat ze de carnavalsoptocht en het feestgedruis opzoeken. Mikkie uit Tilburg en Eva en Bregje uit Udenhout vinden het op deze gure zaterdag maar ‘een kalige bedoeling’ in het winkelcentrum. ‘Een beetje onduidelijk waar alles is. Verlaten en daar staat nog een Dixi’, giebelen de meiden. ‘Meer bloemen en planten, zou het wat opfleuren.’ ‘En bomen’, vult haar vriendin aan. 

Even verderop loopt het gezin Da Silva in carnavalskleding. Moeder Fleur vindt het nieuwe winkelcentrum geweldig. ‘Ik ben heel blij met de grote Jumbo. Dat er meerdere winkels zijn en alles zo bij elkaar, brengt gezelligheid voor het dorp.’ Haar man Leonardo staat met zijn felgele glimmende blouse vol in de wind. ‘Ik ben benieuwd hoe het is in de zomer’, spreekt hij verwachtingsvol. 

Schelpenpaadje
Bij het parkeerterrein valt mij iets op: een schelpenpad. Schelpjes doen me denken aan zee, vakantie en dat maakt me blij. De schelpen knisperen onder mijn voetstappen. Aan het eind van het pad kijk ik omhoog. Totaal verbijsterd zie ik opeens een klein kapelletje in alle glorie. Weer een geluksmomentje. Het voormalig kerkhofkapelletje was tussen alle bouwperikelen lange tijd onttrokken aan het zicht. Bouwmaatschappij Heijmans geeft op haar website uitleg. ‘Wanneer een zuster overleed werd haar lichaam van het klooster middels een processie naar het kerkhofkapelletje gebracht. Dit noemden ze de hemelweg, aangezien de overleden zuster begon aan haar reis naar de hemel. De achteringang van het klooster (nu de hoofdingang) werd daarom ook wel de hemelpoort genoemd. Dit is tevens de reden waarom het restaurant van het Koningsoord Hemels heet.’

Schelpenpad, Bas Haans Fotografie.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op