De Schakel
Uitgelicht
Winkelcentrum Koningsoord deel 6: Achter elke deur een nieuwe ontdekking

Winkelcentrum Koningsoord blijft me verbazen. Wat eens op een tekentafel is bedacht en uitgetekend, krijgt nu dagelijks een echte invulling. Ik zie hoe de straten een klein dorpje op zich vormen. Dat de gevels in hoogte en vorm speels verspringen…

Winkelcentrum Koningsoord blijft me verbazen. Wat eens op een tekentafel is bedacht en uitgetekend, krijgt nu dagelijks een echte invulling. Ik zie hoe de straten een klein dorpje op zich vormen. Dat de gevels in hoogte en vorm speels verspringen en de bakstenen een bont kleurenpalet is geworden. Dat er vanuit de bezoekers en de bewoners is meegedacht met genoeg gratis parkeerplekken, een ruim aanbod aan winkels en een park waar je naar alles en iedereen kunt kijken. Tot zover de hardware. Wat mij ook verbaasd is hoe de ondernemers de software zo sfeervol inrichten. Elke week stap ik een paar nieuw geopende winkels binnen en zie doe achter elke deur een nieuwe ontdekking.

Van cafetaria naar eethuis. Wat een metamorfose onderging de zaak van Claudia en Henk Boom. D’n Boom is de nieuwe naam van een nieuw begin op deze locatie Koningsoord. “Een totaal ander concept”, licht Henk Boom toe. Ze willen een sfeervol eethuis zijn voor mensen met een iets kleinere beurs. Waar het hemels tafelen is in het voormalige klooster, kun je bij D’n Boom voor een goede prijs ook heerlijk eten. De oud Brabantse bakstenen zijn smal en samen met de blauwe geglazuurde tegeltjes op de tussenwand is er een warme industriële look gemaakt. Er komt veel licht door de ramen en dat is ook fijn voor de hangplanten die hangen tussen nagebootste doorkijkjes die je meteen doen denken aan Ons Koningsoord. Dat de ondernemers elkaar steunen blijkt wel dat de wijnen van de Mitra komen, het brood van Van Iersel en de hangplanten van De Bloemenkamer.

Ester Bakker van De Bloemenkamer bevestigt: “Ja, dat klopt. Behalve bij D’n Boom hebben we ook bij Bailiff en de Mitra planten geplaatst, die we continu wisselen.” Ze is als ondernemer heel content met deze locatie. “Ik verwacht meer aanwas. Voorheen zaten we een beetje in een hoekje van het winkelcentrum. Nog even blijf ik in de winkel hangen, omdat het er zo lekker ruikt en kijk naar de Strelitzia die een prominente plaats heeft in het midden van de winkel. Op weg naar de deur, valt mijn oog op een blikken engel. Als een engel in de hemel, denk ik terwijl ik voel hoe trots we mogen zijn op wat de trappistinnen voor ons hebben achtergelaten. 

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
[email protected]

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op