De Schakel
Dorpsraad
Wilt u een nieuwe schommel in de speeltuin of een mooie muurschildering in de buurt? Dat is mogelijk door het buurtbudget!

Een nog mooiere, leukere, veiligere buurt, mede mogelijk gemaakt door het buurtbudget Berkel-Enschot, dat kan dus. De buurtbudgetcommissie denkt met u mee wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn er voor de initiatieven in uw buurt. Wist u dat de gemeente…

Een nog mooiere, leukere, veiligere buurt, mede mogelijk gemaakt door het buurtbudget Berkel-Enschot, dat kan dus. De buurtbudgetcommissie denkt met u mee wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn er voor de initiatieven in uw buurt.

Wist u dat de gemeente samen met de Dorpsraad en een aantal bewoners uit Berkel-Enschot een zogeheten buurtbudget heeft ingesteld? Misschien niet. Ieder jaar mag de buurtbudgetcommissie (vier personen) een bedrag vanuit de gemeente besteden aan initiatieven uit het dorp. Dus heeft u een idee of initiatief in uw buurt, aarzel dan niet om die in te dienen. Het moeten ideeën zijn die de leefbaarheid en/of sociale veiligheid verhogen in de buurt. Ook moet de meerderheid van de omwonenden dit idee ondersteunen. Het gaat om ideeën in de openbare ruimte, dat kan zijn een nieuw speeltoestel in de speeltuin, verfraaien van het plantsoen enz.  Voorbeelden in ons dorp zijn de volgende: beschildering transformatorhuisje einde Abdijlaan, schaaktafels bij Koningsoord en in het gehele dorp nieuwe speeltoestellen.

Iedereen kan een idee indienen als het maar ter verbetering van de buurt is. De Buurtbudgetcommissie (BBC), een commissie onder verantwoordelijkheid van de Dorpsraad zal, samen met de wijkregisseur van de gemeente Tilburg, uw idee eerst globaal toetsen. Er wordt gekeken of het idee haalbaar is, als de commissie mogelijkheden ziet, dan gaat u als aanvrager terug uw buurt in op zoek naar draagvlak.

Onlangs is er door een buurtbewoner uit de buurt bij de speeltuin Lijsterbeslaan een aanvraag ingediend ter verbetering van de speeltuin. Er werden na de toetsing van de aanvraag drie speeltoestelmogelijkheden voorgesteld. Daaruit is het toestel met de meeste stemmen gekozen, namelijk de pendelwip. (zie foto)

Mensen kunnen meedenken over de eigen buurt, u heeft dus echt een eigen inbreng om de leefbaarheid te vergroten, er wordt naar u geluisterd. Dus heeft u een idee, pak uw kans.

Hoe dient u uw idee in?
Vul het formulier in, wat u kunt vinden op het volgende internetadres: www.dorpsraadberkelenschot.nl/buurtbudget

 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Bas Haans

Fotobijschrift: Jan de Jong en Cobi van Rooijen

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op