De Schakel
Bedrijf in beeld
Willie’s Worstenbrood viert 5-jarig jubileum

Op 12 oktober bestaat Willie’s Worstenbrood 5 jaar en dat wordt groots gevierd. Zaterdag 8 oktober was er een heuse minikermis voor de kinderen, een prijzenrad en diverse bakkerij aanbiedingen. Ik sprak met Willie van Iersel en met dochter Shirley,…

Op 12 oktober bestaat Willie’s Worstenbrood 5 jaar en dat wordt groots gevierd. Zaterdag 8 oktober was er een heuse minikermis voor de kinderen, een prijzenrad en diverse bakkerij aanbiedingen.

Ik sprak met Willie van Iersel en met dochter Shirley, beiden werkzaam in de bakkerij.

5 jaar geleden is dit mooie bedrijf begonnen als hobby, in de keuken van Willie. Hij dacht eens iets leuks te gaan maken, terug naar zijn vak van vroeger, namelijk het bakkersvak. Willie zit al vanaf zijn 5e in het vak; alles is van vader op zoon doorgegeven.

Nadat hij de worstenbroodjes maakte in zijn keuken, is hij die gaan verkopen op de Udenhoutse markt. Van het een kwam het ander. Zijn ‘artistieke’ neef kwam tijdens het worstenbroodjes maken langs en verzon en maakte het logo en naam, zo was het familiebedrijf geboren. Van de keuken naar een verbouwde garage tot bakkerij met 7 fulltime mensen in dienst.

Het bedrijf bestaat uit de bakkerij met winkel, verkoop op de markt, worstenbroodjesautomaat (24 uur per dag open), een bezorgservice en levering aan groothandels en bedrijven. Het familiebedrijf is samen met het personeel een goed team, de sfeer is fijn. Willie houdt heel erg van brood bakken, hij vindt het brood het mooiste om te maken. ‘Brood is een levend product, daarin kan je variëren zoveel als je wil.’ Willie’s vrouw vindt het maken van gebak erg mooi om te doen en dochter Shirley springt in waar nodig. Zo zijn de andere zoon en dochter te vinden op de markten.

‘Het leuke aan een eigen bedrijf is dat je alles kan doen wat je zelf wil en alles kan maken wat je wil.’ Zo maken ze al 26 soorten worstenbroodjes, steeds verzinnen ze weer nieuwe dingen. De nieuwste creatie is er een met rozijnen. Ze werken ook graag seizoensgebonden. Willie heeft voor alles zo zijn eigen receptuur. Hij laat soms weer dingen van veertig jaar geleden terugkomen, zoals de sukadebol. Bijna nergens meer te koop, maar bij Willie wel.

Maar wat maakt Willie’s Worstenbrood uniek? Natuurlijk het worstenbrood, maar zeker ook het feit dat als je in de winkel staat, je ook gelijk in de bakkerij staat. Heel de dag door wordt hier gebakken, het is dus altijd vers. Dit wordt gewaardeerd zo blijkt, 2 weken geleden viel Willie nog in de prijzen met de lemon progrestaart En dat was niet de eerste keer voor zijn producten en vast niet de laatste keer.

‘Mede dankzij de klanten zijn we de afgelopen jaren zo groot geworden en daar willen ze voor bedanken, we hopen ze nog lang terug te zien’, zo sluiten Willie en zijn dochter af.

Ieder dag eet Willie wel 2 worstenbroodjes, ‘om te keuren’, zo zegt hij.

 

Willie’s Worstenbrood,
Molenhoefstraat 14
5071 RL Udenhout
013-5110704
www.williesworstenbrood.nl

Tekst: Ellen de Visser

Foto: De Wegwijzer

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op