De Schakel
Wijkagent Goof van Bragt gehuldigd

Goof van Bragt kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Buurtpreventieteam bijzondere erkenning. Met een certificaat en lovende woorden is zijn toewijding en inzet beloond.  Het certificaat als blijk van waardering krijgt hij voor zijn tomeloze inzet als wijkagent van Berkel-Enschot…

Goof van Bragt kreeg tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Buurtpreventieteam bijzondere erkenning. Met een certificaat en lovende woorden is zijn toewijding en inzet beloond. 

Het certificaat als blijk van waardering krijgt hij voor zijn tomeloze inzet als wijkagent van Berkel-Enschot en als grote inspirator van de Buurtpreventie groep, de Whatsapp groepen en de Buurtpreventie Facebook pagina. Daarmee heeft hij in de afgelopen jaren een buitengewone bijdrage geleverd aan de veiligheid en het welzijn van alle bewoners van Berkel-Enschot.

Goof is het gezicht van de politie in het dorp. Iedereen kent hem en hij is bekend met iedereen. Hij is een echte doener, geen prater. Een agent in hart en nieren en altijd kordaat handelend. Onlangs nog heeft hij reanimatie toegepast en zo een dorpsgenoot het leven gered. Hij vindt het maar niks om in de schijnwerpers te staan en benadrukte dat de teruglopende criminaliteitscijfers te danken zijn aan de samenwerking met wijkagent Nihat Karacan en de hulp van het buurtpreventieteam, de mensen achter de whatsapp groepen, de Facebookpagina en Weekblad De Schakel  

Namens de Buurtpreventiegroep sprak Henk Denissen: ‘Hij is een verrekt goeie wijkagent en we willen hem niet kwijt.’ Ook burgemeester Theo Weterings sprak op persoonlijke titel de wijkagenten Goof van Bragt en Nihat Karacan toe. ‘Ik ben sinds kort mededorpsbewoner en heb al veel gehoord hoe mensen het waarderen wat deze wijkagenten doen. De politie kan het niet alleen. De agenten hebben actieve burgers nodig die de een extra paar ogen en oren willen zijn. Bewoners weten wat de vaste patronen zijn en merken snel op wat daarvan afwijkt’, roept de burgervader op om vooral mee te doen in de vele whatsappgroepen die het dorp rijk is.  

In het dorp zijn inmiddels 36 Whatsapp groepen met 1500 aansluitingen en de Facebookpagina van Buurtpreventie wordt door 2000 mensen gevolgd. 

Huub Coenen, coördinator van het Buurtpreventieteam Berkel-Enschot, heeft bijgehouden dat er in 2018 maar liefst 176 keer is uitgerukt om per fiets of te voet door het dorp de ronde te doen. Ook is de preventietent opgezet om omwonenden te vertellen wat goed hang- en sluitwerk en andere preventiemaatregelen kunnen zijn. In november is er het donkere dagen offensief geweest, waarmee automobilisten via een roadblock informatie kregen hoe de kans op een inbraak te verkleinen. 

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Ingrid Roets

Vlnr: teamchef Aletta Scholte, Operationeel Expert Ron Visschers, Goof van Bragt en Nihat Karacan

Vlnr: Huub Coenen, Theo Weterings en Henk Denissen

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op