De Schakel
Nieuws
Wijkagent Goof van Bragt gaat met pensioen

Beste inwoners van Berkel-Enschot,   Aan alles komt een eind, zo ook aan mijn functie als wijkagent van Berkel-Enschot. Na 38 jaar bij de politie te hebben gewerkt, waaronder zestien jaar als wijkagent van Berkel-Enschot, mag ik binnenkort van mijn…

Beste inwoners van Berkel-Enschot,

 

Aan alles komt een eind, zo ook aan mijn functie als wijkagent van Berkel-Enschot. Na 38 jaar bij de politie te hebben gewerkt, waaronder zestien jaar als wijkagent van Berkel-Enschot, mag ik binnenkort van mijn pensioen gaan genieten. Officieel ga ik per 1 juni 2022 met pensioen, maar mijn laatste werkdag zal 6 april 2022 zijn.

 

Ik heb altijd met plezier de functie van wijkagent in Berkel-Enschot uit geoefend. De afgelopen zestien jaar heb ik veel gezien en meegemaakt. Ik heb jeugd zien opgroeien, een groot netwerk opgebouwd, veelvuldig persoonlijk contact gehad met de inwoners en er zijn complete nieuwe wijken gebouwd alsmede een nieuw winkelcentrum. Ikzelf heb het gevoel dat ik in de afgelopen jaren iets heb kunnen betekenen voor de inwoners van dit mooie dorp. In de afgelopen jaren hebben wij samen veel opgebouwd, waarvoor ik iedere inwoner van Berkel-Enschot wil bedanken.

 

Daarnaast wil ik een aantal mensen speciaal bedanken, want zonder hen had ik niet kunnen bereiken wat er nu is bereikt. Daarom wil ik als eerste in het bijzonder mijn mooie club vrijwilligers bedanken die mij als wijkagent de afgelopen elf jaar op allerlei gebieden hebben ondersteund en geholpen. Hierbij valt te denken aan het lopen van veiligheidsrondes, buurtonderzoeken en ondersteuning bij verschillende acties. Ik durf hardop te zeggen dat mede dankzij de inzet van deze vrijwilligers Berkel-Enschot tot het veiligste gebied van Tilburg behoort.

 

Ook wil ik de dorpsraad en catering Wolfs bedanken dat zij mij al die jaren de gelegenheid hebben gegeven om de vrijwilligers op een leuke manier in het zonnetje te zetten door het aanbieden van een goed georganiseerde avond.

 

Verder wil ik de vrijwilligers bedanken die mij als wijkagent een hoop werk uit handen hebben genomen op het digitale gebied, want daar ben ikzelf niet zo een ster in. Met name de coördinatoren van de WhatsApp groepen en de coördinatoren van de Facebook groepen ben ik daar dankbaar voor.

 

Bovendien heb ik prettige en intensieve contacten opgebouwd met de scholen, de brandweer, bedrijventerreinen en allerlei verenigingen en organisaties. Iets wat mij het meeste zal bijblijven zijn de vele persoonlijke gesprekken die ik met veel van jullie heb gevoerd en waarbij is gelachen en gehuild. In een aantal gevallen heb ik iets kunnen betekenen en helaas in een aantal gevallen ook niet. Dit alles heeft mij enorm geholpen om altijd met plezier mijn werk als wijkagent te kunnen en mogen doen. Helaas zijn er de laatste jaren binnen de politie allerlei organisatorische veranderingen doorgevoerd, waardoor de persoonlijke contacten een stuk minder zijn geworden. Ikzelf heb dit als een groot gemis ervaren.

 

Gelukkig zijn mijn opvolgers bekend en daarom draag ik met een gerust hart Berkel-Enschot over aan jullie nieuwe wijkagenten Bas van Boxtel en Brian Thomassen. Dit is een combinatie van ervaring en nieuw bloed, wat naar mijn mening een goede combinatie is voor Berkel-Enschot.

 

Ik realiseer mij maar al te goed dat ik best wat mensen ben vergeten om te bedanken, maar daarom bij deze ook jullie bedankt dat ik heb kunnen zijn wie ik ben.

 

Bovenstaande is daarom geen doei of dag, maar een afscheid met een glimlach.

 

Bedankt en het gaat jullie goed.

 

Jullie scheidende wijkagent,

Goof van Bragt

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op