De Schakel
Politie
Wij stellen de Wijkagenten aan u voor:

Brian Thomassen (33 jaar) brian.thomassen@politie.nl 0900-8844 Achtergrond: Sinds 2018 ben ik werkzaam bij de politie en heb ik gewerkt op basisteam Groene Beemden in Tilburg-Noord en op basisteam Dongemond in de gemeente Altena. Sinds januari 2022 ben ik werkzaam als…

Brian Thomassen (33 jaar)
brian.thomassen@politie.nl
0900-8844

Achtergrond:

Sinds 2018 ben ik werkzaam bij de politie en heb ik gewerkt op basisteam Groene Beemden in Tilburg-Noord en op basisteam Dongemond in de gemeente Altena. Sinds januari 2022 ben ik werkzaam als Senior GGP (GebiedsGebonden Politiewerk) Wijkagent in Berkel-Enschot. Rechtstreeks bereikbaar via mail: brian.thomassen@politie.nl

 

Bas van Boxtel (43 jaar)
bas.van.boxtel@politie.nl
0900-8844

Achtergrond:

Politieagent sinds 1999 (tot 2020 in ‘s-Hertogenbosch). Van 2015 tot eind 2020 wijkagent in ’s-Hertogenbosch. Per 01-01 2021 geplaatst in Tilburg Noord als senior GGP. Vanaf 2022 senior GGP Wijkagent in Berkel-Enschot. Rechtstreeks bereikbaar via mail: bas.van.boxtel@politie.nl

 

***

 

Zichtbaarheid in Berkel-Enschot?

Door de wisselende diensten zijn er geen vaste dagen of tijden wanneer we zichtbaar zijn in het dorp. Elke dienst proberen we zoveel mogelijk in Berkel-Enschot aanwezig te zijn en proberen we daar te zijn waar de burger ons nodig heeft.

Een echte ‘wijkagentendag’ hebben we gemiddeld 1 dag in de week, maar door de 24-7 planning is dat een wisselende dag in de week.

 

Waarop ligt jullie focus in ons dorp?

Berkel-Enschot is een mooi en sociaal dorp waar gemiddelde criminaliteitscijfers zijn. Onze focus is daarom heel breed. Wij proberen daar te zijn, waar de burger ons op dat moment nodig heeft.

Wij willen onze informatiepositie in de wijk verbeteren en hebben daar de hulp van de inwoners bij nodig. Zij zijn als het ware de oren en ogen van de politie op straat. Bij deze nodigen we iedereen dan ook graag uit om bij verdachte situaties een melding te maken. Werk altijd volgens de SAAR methode: Signaleren, Alarmeren, Appen, Reageren! Zie je iets waarbij de politie direct in actie moet komen? Bel dan altijd eerst 112 voordat je het signalement doorgeeft in de Buurtpreventie WhatsApp-groep of Facebookgroep. Is er geen spoed bij de melding, bel dan 0900-8844. Je kunt ook melding maken via www.politie.nl. Als burgers liever anoniem willen blijven kan dit ook via www.meldmisdaadanoniem.nl.

 

Hoe communiceren jullie met de bewoners?

Via whatsapp staan we in contact met de beheerders van verschillende buurtschappen en de buurtpreventie.

Via de Facebookpagina “Buurtpreventie Berkel Enschot” delen we af en toe tips en halen we actuele thema’s aan.

De buurtpreventie voert zelfstandig surveillancerondes uit en wordt af en toe door ons met een opdracht op pad gestuurd.

Als burgers met ons in contact willen komen kan dat via e-mail of telefoon. Dit is terug te vinden op www.politie.nl of voorin in De Schakel: Telefoonnummer 0900-8844 of via mail cluster-2.groene-beemden@politie.nl

 

Hoe willen jullie als persoon gezien worden door onze dorpsgenoten?

Wij willen graag benaderbaar zijn voor de burger en hen helpen waar kan. Of dat nu is door zelf aan de slag te gaan of door samen te werken met een netwerkpartner. Wij hebben de kernwaarden van de politie hoog in het vaandel staan, dus je kan ons integer, betrouwbaar, moedig en verbindend zien.

 

Tekst: Redactie

Foto: Politie

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op