De Schakel
Reportage
Wij gaon meej jullie mee en dat deden we…

Wij gaon meej jullie mee is het motto van carnaval 2023 in Knollevretersgat 18 februari 2023, het stond al in menig agenda geschreven, de carnavalsoptocht in het dorp. We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar het was…

Wij gaon meej jullie mee is het motto van carnaval 2023 in Knollevretersgat

18 februari 2023, het stond al in menig agenda geschreven, de carnavalsoptocht in het dorp. We hebben er een paar jaar op moeten wachten, maar het was het wachten waard. Wat hadden de deelnemers hun best gedaan! De sfeer zat er langs de route goed in. Zo mooi om te zien dat jong en oud samen een feestje vieren.

Oké, de zon had iets meer mogen schijnen, maar de dreigende wolken konden de pret niet drukken. Eindelijk was er de carnavalsoptocht in het dorp. Van alle kanten kwam jong en oud, de één wat meer verkleed dan de ander, om het feestje mee te maken.

De deelnemers aan de optocht hadden erg hun best gedaan om het publiek te kunnen vermaken met hun creaties. Natuurlijk waren de wagens van de Jeugdraad en de Prins met zijn gevolg te vinden in de optocht. Ze hadden wel zin in een feestje, dat was wel duidelijk.

Wat kwam er zoal nog meer voorbij in de optocht? Er was een vreetschuur, waar een wolf zich tegoed wilde doen aan schaapjes, maar hij kwam van een koude kermis thuis. Ook was er een ontsnapte boef, die rondliep met zijn bordje; ik gao verloopeg nie meej jullie mee! De club uit Heukelom was weer blij dat ze weer alles mochten van d’n Heilige Carnavallus en dat was te zien.  Mocht je langs de kant staan te kijken en je was nog niet gegrepen door het carnavalsvirus; dan kwam de tovenaar langs en betoverde je met de magie van carnaval. Natuurlijk waren dit niet de enige deelnemers, ook kwamen er nog leuke hamsters voorbij, die flink hadden gehamsterd. Ook was cafetaria de vette bende en de vette mayorette van de partij; niks geen airfryer gebruiken, maar lekker de frituurpan aan! Een mooi circus sloot d’n opstoet. Het was zo gezellig druk aan de weg, dat er sommige creaties aan de aandacht zijn ontsnapt, maar voor iedereen chapeau! Jullie maakten de optocht tot een succes, ieder op zijn eigen originele feestelijke manier. Tot volgend jaar!

Klik hier voor het foto album van de optocht van Ellen de Visser

Tekst: Ellen de Visser
Foto’s: Ad Oerlemans

 

 

 

About the author

Related Posts