De Schakel
Uitgelicht
Welkom bij KBO Berkel-Enschot

Het is inmiddels een traditie geworden om de nieuwe aanwas aan leden van KBO Berkel-Enschot op enig moment bij elkaar te roepen om hen gezamenlijk welkom te heten. Op dinsdagavond 26 maart jl. was er voor de “nieuwelingen” van de…

Het is inmiddels een traditie geworden om de nieuwe aanwas aan leden van KBO Berkel-Enschot op enig moment bij elkaar te roepen om hen gezamenlijk welkom te heten. Op dinsdagavond 26 maart jl. was er voor de “nieuwelingen” van de KBO weer zo’n bijeenkomst in de Kapittelzaal van Ons Koningsoord.

Enkele cijfers

De bijeenkomst werd met een hartelijk welkom aan de ruim 80 aanwezigen geopend door de voorzitter Leo de Graaf.

Leo kon de aanwezigen met trots mededelen dat over het afgelopen jaar 120nieuwe leden zijn ingeschreven, waarmee het totale ledenbestand thans uitkomt op 1652.

Daarvan zijn 140 (!) leden beschikbaar als vrijwilliger. Zij dragen ertoe bij dat 20 werkgroepen draaiende worden gehouden in allerlei vormen en soorten van activiteiten.

Impressie van activiteiten

Na dit scala aan data werden de aanwezigen uitgenodigd te kijken naar een film over KBO Berkel-Enschot, die een doorzicht gaf van alle activiteiten die de KBO organiseert. Na beëindiging van de film werden de aanwezigen getrakteerd op een kop koffie of thee en een bonbon.

Belangenbehartiging

Na de pauze gaf vicevoorzitter Jan Hermes een overzicht van hetgeen de werkgroep Belangenbehartiging kan betekenen voor de leden van de KBO. Vrijwilige Ouderen Adviseurs, Belastinginvulhulpen en Clientondersteuners zijn op aanvraag beschikbaar voor individuele hulp en advies. Jan attendeerde de aanwezigen ook nog op het bestaan van een juridische helpdesk bij KBO-Brabant. Ook ging hij kort in op een procedure bij de rechtbank om de ANBI-status voor de KBO te verwerven en op de realisatie van een grote zaal. Moeizame trajecten, zo gaf hij aan.

Kunst door de Brievenbus

Na de toelichting van de vicevoorzitter kreeg bestuurslid Elly Moonen het woord. Zij is onlangs de voortrekker geworden van het project

“Kunst door de Brievenbus”, dat inmiddels door 33 personen (ook niet-KBO-leden) wordt gevolgd. Bij dit initiatief krijgen deelnemers wekelijks een kaart in de brievenbus met daarop enige basale illustraties, die door de deelnemers verder op eigen wijze “kunstzinnig” verwerkt dienen te worden. Elly daagde ook de nieuwe KBO-leden uit aan dit project te gaan deelnemen.

Vrijwilliger worden? Lid worden?

De bijeenkomst werd door Leo de Graaf afgesloten met de nadrukkelijke oproep zich eventueel als vrijwilliger voor de mooie KBO-gemeenschap beschikbaar te stellen.

Lid worden kan ook nog steeds, er is geen wachtlijst! Meld u aan op info@kboberkelenschot.nl of bel 013-533 31 62 (Joke van Oudheusden) of kijk op www.kbo-berkelenschot.nl.

Tekst: Werkgroep Ledenwerving

Foto: Jan Panhuijzen

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op