De Schakel
Warme ontmoeting van alle generaties

Picknick Torentjeshoef bij Gilde Sint Hubertus. Vorig jaar gooiden donkere wolken en harde regen de picknick in het water. Maar dit jaar was alles zoals het moest zijn. Een heerlijk zonnetje, niet te heet, veel vrijwilligers en een prachtig programma…

Picknick Torentjeshoef bij Gilde Sint Hubertus.

Vorig jaar gooiden donkere wolken en harde regen de picknick in het water. Maar dit jaar was alles zoals het moest zijn. Een heerlijk zonnetje, niet te heet, veel vrijwilligers en een prachtig programma voor 22 bewoners van Torentjeshoef. Het was de 5e keer dat deze warme ontmoeting van jong en oud plaats vond.

Het was een lange stoet van Torentjeshoef naar de Kraan, de locatie van Gilde Sint Hubertus. De bewoners werden begeleid door vrijwilligers van KBO en SWO. Hier werden ze met koffie en thee opgevangen door leden van het gilde.

Juffrouw Rianne was er met 22 leerlingen van Rennevoirt. De kinderen hielpen mee en hadden een nog een mooi optreden in petto. Ze kregen les van het Gilde in kruisboogschieten en leerden zo ook nog even een mooi stukje historie van ons dorp. Even later arriveerden Femke en Gemma van Peuterplaza met 12 kindjes in de bolderkar. Ook zij hadden nog extra hulp van 2 ouders. De kleintjes gingen lekker in het midden zitten en genoten van alle aandacht.

Heerlijke lunch
Dankzij de sponsoring van de Albert Heijn was de hele lunch verzorgd. Broodjes, krentenbollen, beleg en ijsjes waren dankbaar in ontvangst genomen. Het maakte de dag alleen maar mooier. Na de lunch traden de leerlingen van Rennevoirt op met een zelfbedacht programma. Ze stelden zich voor via een liedje en voerden daarna het sprookje van Rood Witje op, met een gastoptreden van Mega Mindy. Sem, de filmer van de klas, was druk aan het filmen en zorgt nog voor een mooie clip van de picknick.

Kleine moeite
De mooie ontmoeting tussen jong en oud, veel vrijwilligers, het prachtige weer en de heerlijke lunch maakten het een geweldige dag voor de bewoners van Torentjeshoef. Maar ook de leden van het KBO, SWO, het Gilde Hubertus, Rennevoirt en Peuterplaza vonden het een geslaagde en dankbare middag.  Iedereen genoot vooral ook van de samenwerking. ‘Het is een kleine moeite om iets voor je medemens te doen en als iedereen geniet dan is dat voor mij genoeg’, was wel de boodschap die deze middag uit vrijwel alle monden klonk.

Bekijk hier de fotoreportage 

Tekst: Elke van Dommelen
Foto’s: Peter Timmermans

About the author

Related Posts