De Schakel
Uitgelicht
Vrijwilliger Ronald McDonald Huis dankbare taak

Reeds 17 jaar draait het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg op vrijwilligers Als een kind langdurig in het ziekenhuis moet verblijven, is dat voor het gezin een hele belasting. Dan speelt hun leven zich in het ziekenhuis of revalidatiecentrum…

Reeds 17 jaar draait het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant in Tilburg op vrijwilligers

Als een kind langdurig in het ziekenhuis moet verblijven, is dat voor het gezin een hele belasting. Dan speelt hun leven zich in het ziekenhuis of revalidatiecentrum af. Een moeilijke taak om dat te combineren met thuis, waar vaak ook andere kinderen om aandacht vragen. Zie dat maar eens goed op een rijtje te krijgen. Een verblijf van de gezinnen in het Ronald McDonald Huis en de Ronald McDonald Huiskamer kan dat wat gemakkelijker maken. 

Ruim 130 vrijwilligers maken het mede mogelijk dat het leven van alledag zo goed mogelijk door kan gaan. Zo kunnen gezinnen dicht bij elkaar zijn in een voor hen moeilijke en emotionele tijd. 

Hier vrijwilliger zijn is een dankbare taak,
je wordt er als persoon rijker van.

Meer dan 130 vrijwilligers
We spreken met drie vrijwilligers van de vrijdagmorgenploeg. Désirée van den Aker (www.3-dees.nl) uit Berkel-Enschot vertelt: ‘Het voelt van maatschappelijke waarde om hier naast mijn kindercoachpraktijk vrijwilliger te zijn, je gaat met een bevredigend gevoel naar huis. Je weet waarvoor je het doet’. Femmy Klok en Jony Verhoeven draaien ook al een tijdje mee. Zij vinden het vooral belangrijk om bij te kunnen dragen aan het welzijn van de gezinnen die het zo hard nodig hebben.

Er is gelegenheid voor zeven families om er te verblijven. Ze hebben de beschikking over een gezamenlijke keuken, woonkamer, slaapkamer met badkamer en een wasserette. De vrijwilligers zorgen ervoor dat de gezinnen zich hier thuis voelen.  Empathie wordt hier met hoofdletters geschreven. 

Kinderen tot aan jongvolwassen leeftijd
Het gaat om ernstig zieke kinderen, die in het Revalidatiecentrum Leijpark of het ETZ-ziekenhuis liggen. Het gaat meestal om kinderen die een ongeluk hebben gehad en als gevolg van hersenletsel in coma liggen. Deze kinderen ondergaan de VIN therapie (Vroege Intensieve Neurorevalidatie). Dit is een langdurig en onzeker traject dat voor ouders, broertjes en zusjes emotioneel heel belastend is. Dat vraagt extra zorg en aandacht van de vrijwilligers. In de Ronald McDonald Huiskamer staan de vrijwilligers klaar voor de families die even uit de ziekenhuissfeer willen ontsnappen. 

Het Ronald McDonald Huis & de Ronald McDonald Huiskamer zijn op zoek naar versterking van hun vrijwilligersteam. Spreekt deze mooie taak je aan, mail dan naar Tanja van der Wensch ([email protected].) Je zult er geen spijt van krijgen! 

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

[Fotobijschrift] Vlnr: Femmy Klok, Jony Verhoeven en Désirée van den Aker 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op