De Schakel
Politie
Voorkom inbraken; de politie tipt!

Beste inwoners van Berkel-Enschot, De donkere dagen komen er weer aan. De politie weet uit ervaring dat in de maanden oktober tot maart het aantal woninginbraken helaas weer toeneemt. De wijkagenten van Berkel-Enschot hebben veiligheid en leefbaarheid hoog in het…

Beste inwoners van Berkel-Enschot,
De donkere dagen komen er weer aan. De politie weet uit ervaring dat in de maanden oktober tot maart het aantal woninginbraken helaas weer toeneemt. De wijkagenten van Berkel-Enschot hebben veiligheid en leefbaarheid hoog in het vaandel en geven u daarom hieronder een aantal tips om inbraken te voorkomen.

Goed hang- en sluitwerk met politiekeurmerk:
Een inbreker heeft over het algemeen maar 30 seconden nodig om binnen te komen. Doet hij er langer over, dan is de kans op ontdekking groot en vertrek hij meestal. Goed hang- en sluitwerk helpt een inbraak voorkomen. Voor informatie kunt u terecht bij onze netwerkwerkpartner Multimate in Berkel-Enschot.

Veilig wonen:

  • Doe ramen en deuren op (nacht)slot ook als u (even) weg bent.
  • Zet/leg geen ladders en ander klimmateriaal (o.a. vuilcontainers) voor het grijpen.
  • Zorg extra goed voor waardevolle spullen. Zet/leg ze uit het zicht voor inbrekers en berg kleine zaken (goud, zilver, juwelen, waardepapieren) op.
  • Merk waardevolle spullen, maak desnoods een foto.
  • Zorg voor voldoende verlichting (binnen/buiten) vooral bij deuren en donkere doorgangen.
  • Zet fietsen, bromfietsen, scooters altijd op slot. Ook binnen.
  • Sluit op tijd gordijnen, rolluiken, etc. en maak geen doorzonwoning van uw woning.

Whatsapp:
In wijken waarin whatsapp groepen actief zijn liggen landelijk gezien de criminaliteitscijfers lager dan in wijken waarin geen groepen zijn. Berkel-Enschot telt op dit moment een kleine 24 groepen. Is in uw wijk nog geen groep actief en heeft u belangstelling neem dan contact op met de wijkagenten. 

Acties
De politie houdt in deze maanden samen met gemeente, Bijzondere Opsporing Ambtenaren (Boa’s) en buurtpreventie diverse acties. Deze acties zijn divers en bestaan uit voorlichting, preventieve en repressieve acties alsmede zichtbare en onzichtbare acties.

Uw hulp is nodig
Ondanks alle extra inspanningen kan de politie dit NIET alleen en heeft zij uw hulp nodig. U woont in de wijk en weet wie er wel en niet thuis horen te zijn. U kunt afwijkingen binnen uw wijk als beste signaleren.

Bij onraad of verdachte situaties kunt u 112 bellen en bij mindere dringende zaken kunt u melding maken bij 0900-8844 of bij de wijkagenten.

Mocht u vreemde figuren in uw wijk zien probeer het signalement van de persoon en de looprichting door te geven. Ziet u een vreemde, verdacht auto, probeer van het voertuig het kenteken, de kleur, het merk en rijrichting door te geven.

Hebt u nog vragen, dan kunt u via e-mail contact opnemen met de wijkagenten en/of cluster 2 team Groene Beemden:

Goof.van.Bragt@politie.nl
Nihat.Karacan@politie.nl
Cluster-2.groene-beemden@politie.nl

About the author

Related Posts