De Schakel
Nieuws
Visuele doorgang Winkelcentrum Koningsoord – deel 2

Met de aanleg van het parkje tussen het oude kloostergebouw en het nieuwe winkelcentrum Koningsoord is de verbinding nu helemaal goed zichtbaar. Dat is prettig voor de winkeliers, winkelend publiek, bewoners en bezoekers van Ons Koningsoord. Vanuit het terras van…

Met de aanleg van het parkje tussen het oude kloostergebouw en het nieuwe winkelcentrum Koningsoord is de verbinding nu helemaal goed zichtbaar. Dat is prettig voor de winkeliers, winkelend publiek, bewoners en bezoekers van Ons Koningsoord. Vanuit het terras van Hemels is het mooi kijken naar de overkant. 

Op deze zaterdag tref ik in het park een nieuwe bewoonster aan met een kennis. Mevrouw Van Drunen woont al dertig jaar in het dorp en sinds kort in een appartement boven het winkelcentrum. Ze is blij met het resultaat. Wat bijna niemand weet is dat er een heuse binnentuin is aangelegd voor de bewoners op het dak van de twee supermarkten Jumbo en Aldi. ‘Dat is onze ontmoetingsplaats. Heel leuk aangekleed met planten en bankjes. Daar zie mezelf nog wel gezellig koffiedrinken met een vriendin.’ Over het winkelaanbod is ze zeer te spreken. ‘Groot aanbod van bakkers. Het zal moeilijk worden voor ze. Maar de kledingreparatie zal ’t wel maken’, is haar vooruitziende blik. Kijkend vanaf de kloostertuin wijst ze op een nieuwe winkel. ‘Dat is een interessant winkeltje met cadeaus. Veel keus en ook leuk voor de aankleding van mijn eigen huis.’ 

Eerste keus
Het bewuste winkeltje, De Kloostertuin landelijk wonen, is van Francisca Adams. De roots van haar partner liggen in Berkel-Enschot en samen zijn drie-en-een-half jaar geleden in het dorp komen wonen. ‘Ik ben blij met deze eerste keus locatie. Fijn omdat ik tegenover het klooster zit en dat de parkeerplekken dichtbij zijn. Mensen willen hun aankoop het liefst met de auto vervoeren’, weet ze. 

Abdijbrood
Bakker Floor van Lieshout is een bekende in Tilburg en omgeving. Ze bestaan al bijna honderd jaar. Sinds kort dus ook op de locatie winkelcentrum Koningsoord. Monique van Dijk geeft vanachter de toonbank aan dat de eerste reacties heel positief zijn. ‘Mensen zijn blij dat we hier gekomen zijn. Ze kennen vaak al de kwaliteit en onze specialiteiten progres-gebak en het abdijbrood.’ Het is moeilijk om mijn aandacht bij haar te houden want voor mijn neus staan grote stolpen met daaronder verse meringues en kleurrijke donuts. 

Floor van Lieshout

Qiëlly Kids Fashion is na bijna 25 jaar nu ook naar Koningsoord verhuisd. Mariëlle Snoeren is druk bezig met de inrichting. Toch heeft ze even tijd voor De Schakel. In het pand is alles al spic en span maar het pand ernaast is nog bijna kaal. Werklui zijn bezig om de stellingen voor de kleding te plaatsen. Er komt een doorgang tussen beide winkels met een eigen entree. Boven de luifel van de buren komt Boxx Brandstore te staan. Vol trots geeft ze aan dat ze die winkel samen met haar 18-jarige dochter Bo Vriens gaat runnen. 29 februari is de grote opening. 

Qielly, Mariëlle Snoeren

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans 

About the author

Related Posts