De Schakel
Bedrijf in beeld
Visspecialist Wouters

Vissalades, visschotels, vissoepen, kant-en-klare vismaaltijden, gerookte vis, verse vis, gebakken vis, haring, quiche, wraps, pizza calzone zalm, zomaar een greep uit het uitgebreide assortiment van visspecialist Wouters. Je krijgt meteen keuzestress als je al het lekkers in de vitrine bekijkt.…

Vissalades, visschotels, vissoepen, kant-en-klare vismaaltijden, gerookte vis, verse vis, gebakken vis, haring, quiche, wraps, pizza calzone zalm, zomaar een greep uit het uitgebreide assortiment van visspecialist Wouters. Je krijgt meteen keuzestress als je al het lekkers in de vitrine bekijkt.

Arnold (29) en Joseé (21) Wouters hebben sinds september de deuren geopend van hun viszaak, Visspecialist Wouters op winkelcentrum Koningsoord. Van dinsdag tot en met zaterdag kun je er terecht voor vis en aanverwante gerechten. Het assortiment is reuze. Maar desondanks is de indeling strak, rustig en overzichtelijk. Overal ligt een naam- en prijskaartje bij, duidelijker kan niet. Ze staan voor kwaliteit en maken de gerechten zelf achterin de winkel. ‘De ovenschotels worden door klanten enorm gewaardeerd’, zegt Arnold. ‘Na een werkdag heeft niet iedereen zin om lang in de keuken te staan.’

Ze maken lange dagen, want ja ‘Vers, moet ook echt vers zijn’, zegt Arnold. ‘Dagen van 14 uur, waarbij we ‘s ochtends in Tholen het visaanbod bekijken en de bestellingen doen.’ Ook moet je om kunnen gaan met de kou. Een dikke trui en thermosokken bieden uitkomst. ‘Ik zou niet anders willen’ lacht Arnold. ‘Bovendien ben ik ook niet vies van werken. Met allerlei (bij)banen sinds mijn 15e grotendeels in de visbranche, heb ik wel geleerd wat werken is.’

‘Het klantcontact, de afwisseling en dat er altijd iets te leren is, maakt het werken zo leuk. We zijn hier zo fijn ontvangen in het dorp’, vult Joseé aan. Zij is zo’n 6 jaar werkzaam in dit vak. Beiden hebben een afgeronde opleiding tot verkoopspecialist vis en blijven zich verdiepen. In september was er nog de visbeurs en onlangs bezochten zij Vispiratie, een inspirerend visfestijn in Gouda.

Iedere dag vis

Van oudsher is vrijdag visdag maar wat Arnold en Joseé betreft is iedere dag geschikt om vis te eten. Dinsdag is het kibbelingdag, woensdag haringdag en donderdag is het lekkerbekkendag. In het weekend weten de inwoners van Berkel-Enschot de weg al goed naar visspecialist Wouters te vinden. Arnold en Joseé zijn beide ook echte visliefhebbers. ‘Heerlijk en nog gezond ook!’ zegt Arnold. ‘En dan te bedenken dat ik vroeger niet eens van vis hield’, grapt Joseé. Met de feestdagen pakt Visspecialist Wouters extra uit met luxe visschotels en gourmetschotels. Loop rustig binnen voor de bestellijst.

 

Tekst: Simone van Zundert

Foto: Bas Haans

 

Visspecialist Wouters  
Koningsoord 176
5057 DL  Berkel-Enschot
013-2400088

About the author

Related Posts