De Schakel
Uitgelicht
Vijf redenen om de regio te ontdekken op de scooter

De regio ontdekken op de scooter is ontzettend leuk! Het brengt je verder dan de fiets en je kunt op meer plaatsen komen dan met de auto. Wij geven je vijf redenen om op ontdekkingsreis te gaan in de omgeving.…

De regio ontdekken op de scooter is ontzettend leuk! Het brengt je verder dan de fiets en je kunt op meer plaatsen komen dan met de auto. Wij geven je vijf redenen om op ontdekkingsreis te gaan in de omgeving.

1.   Leer over de geschiedenis

Oorspronkelijk waren er drie dorpen: Berkel, Enschot en Heukelom. Er zijn nog diverse historische panden die mooi zijn om te zien en het is leuk om daar een rondje langs te maken met de scooter. Bezoek de Sint-Willibrorduskerk in Berkel en leer meer over de interessante geschiedenis ervan. Rijd langs het grafmonument (1886) van B.J.G. van Rijckevorsel, de eerste pastoor van Berkel, en de Sint-Caeciliakerk te Enschot. Ook de Oude Toren van de Sint-Michielskerk in Enschot is indrukwekkend om te zien alsmede de Abdij Koningshoeven, een trappistenabdij uit 1881.

2.   Ontdek de natuur

Berkel-Enschot is super groen, dit komt niet alleen doordat het op een leemplaat ligt en de bodem daardoor vochtiger is dan elders. Ook de directe omgeving is één en al natuur! Rijd naar Heukelom om daar even af te stappen en van de sprookjesachtige beekvallei van de Voorste Stroom te genieten en loop een stukje de bossen, naar het Galgenven en het Schaapsven. Of tuf richting zandverstuiving de Pierenberg en het beekdal van de Voorste Stroom om daar de benen te strekken en de frisse lucht in te ademen. Iets verder weg liggen de vennen en de Oisterwijkse bossen, De Brand in Udenhout en de Loonse en Drunense Duinen. Overal natuur, dus keuze genoeg!

3.   Steden ontdekken

Maak een leuke stedentrip met de scooter. Natuurlijk kun je lekker dichtbij blijven en Tilburg onveilig maken, maar je kunt ook naar Eindhoven gaan; dat is iets meer dan 30 kilometer rijden. Andere steden in de buurt die ook de moeite waard zijn om heen te rijden zijn Waalwijk en Vught.

4.   Goedkoop en leuk dagje uit

Lekker uitwaaien op je scooter en de mooiste plekjes ontdekken. Of het nu is om bezienswaardigheden te bezoeken, ergens een stukje te gaan lopen of een stad in te duiken, met de scooter kom je er snel, goedkoop én je hebt geen parkeerproblemen.

Zorg er wél voor dat je een goede helm hebt, dat is belangrijk voor je veiligheid én comfort! Overigens hoeft je dat ook geen kapitalen te kosten. Helmmerken als Caberg, Vinz en Shark bieden scooterhelmen in verschillende modellen (Denk aan een integraal helm of een systeemhelm) en hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Natuurlijk met ECE-keurmerk.

5.   Zonde om thuis te blijven

Het is zonde om al dat moois in de regio ongemerkt en ongezien aan je voorbij te laten gaan! Kom uit je luie stoel, spring op je trouwe tweewieler en ga op ontdekkingsreis!

 

www.helmonline.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op