De Schakel
Vier prachtige vrouwen: een doel

Afgelopen zaterdag  was het benefietfeest van de ‘breastfriends forever’, Annette, Janiek, Mirjam en Pien. Annette bedacht samen met haar man Henri het idee om vrienden, bekenden en familieleden in de gelegenheid te stellen door middel van een ludieke actie geld…

Afgelopen zaterdag  was het benefietfeest van de ‘breastfriends forever’, Annette, Janiek, Mirjam en Pien. Annette bedacht samen met haar man Henri het idee om vrienden, bekenden en familieleden in de gelegenheid te stellen door middel van een ludieke actie geld bij elkaar te brengen voor Alpe d’Huzes.

De breastfriends willen ook dit jaar weer meedoen aan de beklimming van de Alpe d’Huez, een tocht waaraan sinds 2006  jaarlijks duizenden mensen deelnemen. Daarvoor moet je wel sponsorgeld meenemen, dat volledig besteed wordt aan de strijd tegen kanker. De vraag is natuurlijk hoe je zoveel mogelijk geld bij elkaar krijgt. Onder het motto ‘we doen het voor haar’ hadden Annette en Henri  zich ten doel gesteld tenminste € 5.000 op te halen. Dat moest gebeuren door iedereen in de gelegenheid te stellen zich volledig kaal te laten scheren of keurig te laten knippen door professionele kappers.

De belangstelling was overweldigend: Kees Timmer en Marie-José  Mathijssen hadden hun hun café Mie Pieters belangeloos ter beschikking gesteld en ook de haarspecialisten Cindy van Hair Today, Monique, Maartje en John offerden met liefde hun vrije zaterdagavond voor het goede doel op. Tijdens de avond werd nog een Alped’Huzes shirt geveild en een loterij gehouden,terwijl dj Barend voor de nodige sfeer zorgde.

Zeven mensen kaal
In totaal lieten 7 mensen zich volledig kaal scheren van wie vooral Annette en Henri natuurlijk veel aandacht trokken. Maar er waren ook de nodige gasten die zich keurig in model lieten knippen voor het geringe bedrag van € 100. Maar liefst 6 aanwezigen konden zoveel haar laten afknippen dat er een pruik van gemaakt kan worden. Een van hen, Hannah, de  dochter van Annette had geheel op eigen initiatief besloten een flink stuk van haar lange blonde haren te doneren en na afloop was ze nog dezelfde beauty als ervoor.

Verhalen
En dan waren er de verhalen van mensen die in dezelfde omstandigheden verkeren, stuk voor stuk aangrijpend. Bas die een paar jaar geleden te horen kreeg dat hij longkanker heeft door asbest en  zich vooral moet beperken tot vrijwilligerswerk in de Eikelaar waar hij zijn oma van 99 kan verzorgen, maar die ook een benefietbingo organiseerde en € 900 ophaalde.

Juist door de verhalen besef je wat mensen met kanker moeten doormaken en hoeveel dapperheid er van hen gevraagd wordt.Ieder mens wordt op enig moment wel geconfronteerd met het feit dat het leven geen vanzelfsprekendheid is en dat hij/zij daar zelf een weg in moet zien te vinden. Die mensen kunnen alle steun gebruiken, of het nu een schouder is of een duwtje waardoor ze hun ideaal, zoals in dit geval, meedoen met Alpe d’Huzes kunnen realiseren. U steunt hen bijvoorbeeld ook door mee te doen aan de spinning marathon op 7 mei van 10.00-13.00 uur bij Ranksport in de Druiventros. Aanmelden  op de facebookpagina van BFF of via een appje naar 06 36222537.

Het resultaat
Aan het eind van de avond konden de dames meedelen dat het doel ruimschoots bereikt was: de € 5.000 was zelfs ver overschreden want in totaal was meer dan € 7.000 opgehaald. Annette en Henri kunnen dus op 17 mei vol goede moed op de fiets stappen om naar de Alpe d’Huez te fietsen. De overige dames vertrekken  wat later per auto. Op 1 juni is de grote dag dat zij lopend of fietsend de berg opgaan. Op 3 juni komen de dames weer terug en zullen zij warm ontvangen worden bij Van Opstal.

Tekst: Robert Holl
Fotografie: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op