De Schakel
Reportage
Vier jubilarissen bij Muziekvereniging Concordia

De repetitie van Muziekvereniging Concordia in ‘t Muziekhuis is om negen uur afgelopen. Dat is vroeger dan anders; kennelijk is dit een speciale repetitie. De muzikanten maken hun instrumenten schoon en ruimen ze op. Er wordt nog wat nagepraat en…

De repetitie van Muziekvereniging Concordia in ‘t Muziekhuis is om negen uur afgelopen. Dat is vroeger dan anders; kennelijk is dit een speciale repetitie. De muzikanten maken hun instrumenten schoon en ruimen ze op. Er wordt nog wat nagepraat en er komen nog meer mensen naar binnen; dan neemt Lex Emmen, voorzitter van Concordia het woord. Er zijn vier jubilarissen en die worden in het zonnetje en in de bloemen gezet.

Lex roemt de inzet en de liefde voor de muziek van de vier jubilarissen. Leo van de Ven is 65 jaar bij Concordia, John Verdonck 50 jaar, Michel Davits 25 jaar en Jacqueline Verroen 10 jaar. Een voor een komen ze naar voren. Ze krijgen een speciale speld opgespeld van de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie), de koepel waarbij Concordia is aangesloten. Lex overhandigt ook nog een oorkonde, waarop op mooi papier met mooie letters staat waarom het gaat. En uiteindelijk worden er bossen bloemen overhandigd.

De hele familie is meegekomen, want de jubilarissen komen uit families waar zelf muziek maken met een hoofdletter wordt geschreven. Er wordt dan ook heel hard geklapt als de spelden worden opgespeld. De jubilarissen zijn content met de hulde.

Hoeveel liefde voor muziek
moet je wel niet hebben bij een 65 jarig jubileum

50 of 65 jaar is wel heel lang
Het slagwerk was de specialiteit van Leo van de Ven. Hij zit ook bij de toneelvereniging en dat komt goed van pas als er een Kerstman bij Concordia wordt verwacht. Leo neemt dat waar. Hij is erelid van Concordia en dat mag ook wel na 65 jaar.

John Verdonck heeft op verschillende instrumenten zijn geluid laten horen, zoals bugel, trompet en kornet. Hij heeft bij de Luchtmacht op vliegveld Gilze Rijen vliegtuigen gereviseerd en na zijn pensionering doet hij dat nog steeds: “Het geeft voldoening om zo’n oud toestel helemaal op te knappen en er dan mee de lucht in te gaan”.

Klarinetten zijn populair
Michel Davits komt uit een muzikale familie. Hij speelt basklarinet en heeft veel plezier om bij Concordia mee te kunnen spelen. Jacqueline Verroen speelt 10 jaar klarinet bij Concordia en wil nog graag verder gaan.

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Iris de Groot

[Fotobijschrift] Vlnr: Jaqueline Verroen, Michel Davits, John Verdonck en Leo van de Ven

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op