De Schakel
Van Berkelse Bodem
VeldslaSalade

Recept April Het spreekwoord luidt april doet wat hij wil. Dat is in de moestuin toch ook wel vaak het geval. Wij willen veel controleren, ook daar op dat mooie stukje moestuin. Echter de natuur laat zich niet altijd sturen,…

Recept April

Het spreekwoord luidt april doet wat hij wil. Dat is in de moestuin toch ook wel vaak het geval. Wij willen veel controleren, ook daar op dat mooie stukje moestuin. Echter de natuur laat zich niet altijd sturen, gelukkig maar dat we er niet zoveel over te zeggen hebben. Zo was het ook het geval dat er ineens overal veldsla opdook in mijn nieuwe tuin. De huurders voor mij hadden denk ik veldsla gezaaid, maar ik kan me niet voorstellen dat ze dat in de paden hadden gedaan. Het heeft zich waarschijnlijk gewoon uitgezaaid ook op plaatsen waar ik het eigenlijk niet wil zien opkomen, in mijn verse houtsnipperpaadjes. Daar wil ik houtsnippers zien en geen groen…. Veldsla werd vroeger gezien als onkruid, maar dat is al lang niet meer het geval.

Toch heb ik net als vroeger nu even de veldsla als onkruid behandeld en verwijderd uit mijn pad. Echter, ik heb van de nood een deugd gemaakt, ik heb van het ‘onkruid’ een lekkere salade gemaakt.

 

Ingredienten2 personen:

  • 75 gram veldsla
  • ½ rode ui
  • 2 el fijne zonnebloempitten
  • 2 el honing-mosterd dressing
  • 75 gram gerookte kip
  • ½ bolletje mozzarella
  • ½ avocado

 

Snijd de rode ui fijn, de gerookte kip en avocado in stukjes en scheur de mozzarella.

Doe de veldsla in de saladekom, voeg de rest van de ingrediënten toe en hussel voorzichtig door elkaar. Lekker als maaltijdsalade voor zowel lunch als avondeten, je kan het aanvullen met een broodje.

EET SMAKELIJK! Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

 

VAN BERKELSE BODEM- volg VAN BERKELSE BODEM op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op