De Schakel
Van Berkelse Bodem
VAN BERKELSE BODEM

RECEPT – de rode biet Wat een weelde aan groente en fruit nog in de moestuin. De pompoenen, bietjes, sla, komkommer, courgette, broccoli, aubergine, aardappels, paksoi, sperziebonen en koolraap zijn een voor een klaar om geoogst te worden. Ook kan…

RECEPT – de rode biet

Wat een weelde aan groente en fruit nog in de moestuin. De pompoenen, bietjes, sla, komkommer, courgette, broccoli, aubergine, aardappels, paksoi, sperziebonen en koolraap zijn een voor een klaar om geoogst te worden. Ook kan er volop van de bramen- en frambozenstruiken worden geplukt.

Ik beperk me in dit stukje tot de rode biet. Rode biet is een zeer gezonde fris zoetige knolgroente, met een aardse smaak. De biet is zeer veelzijdig te gebruiken in gerechten, je kan ze koken, roerbakken, grillen, in de oven bereiden, stoven en rauw eten.

Hieronder deel ik een recept met u waarin de rode biet de hoofdrol speelt.

Pasta met rode biet, geitenkaas en hazelnoten

Ingrediënten voor 4 personen:

300 gram pasta, 100 gr. Hazelnoten of pinda’s, 2 sjalotten, knoflookpoeder of 2 teentjes knoflook, 800 gram geraspte gekookte bietjes, 1 el citroensap, paar takjes peterselie/dille en 125 gram geitenkaas

  1. Kook de pasta. Hak de noten grof en rooster ze in de koekenpan.
  2. Fruit de gesnipperde sjalotten en uitgeperste knoflook en voeg na 4 minuten geraspte bietjes toe. Warm dit een minuut lang.
  3. Snijd de peterselie of dille.
  4. Giet de pasta af, voeg de bietjes, 1 el citroensap en de peterselie/dille toe. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel er wat geitenkaas over en bestrooi met de hazelnoten/pinda’s.

Als u van vlees houdt, kunt u er altijd een paar uitgebakken spekjes aan toe voegen.

EET SMAKELIJK!

Volgende maand weer een groente in de hoofdrol Van Berkelse Bodem.

Ellen de Visser

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op