De Schakel
Nieuws
Van Berkel-Enschot naar Baltimore

Vol passie en plezier schrijf ik inmiddels drie jaar voor de Schakel, het weekblad van mijn vertrouwde Berkel-Enschot. Toch knijpt jullie dorpscorrespondente er even tussenuit. Komend half jaar verruil ik Berkel-Enschot voor Baltimore.  Meer dan 600.000 inwoners, gelegen in de…

Vol passie en plezier schrijf ik inmiddels drie jaar voor de Schakel, het weekblad van mijn vertrouwde Berkel-Enschot. Toch knijpt jullie dorpscorrespondente er even tussenuit. Komend half jaar verruil ik Berkel-Enschot voor Baltimore. 

Meer dan 600.000 inwoners, gelegen in de staat Maryland aan de oostkust van het Noord-Amerikaanse vasteland. Industrieel, een havenstad. Het Rotterdam van de Verenigde Staten, zou je kunnen zeggen. Daar, in het voor mij nog onbekende Baltimore, zal ik tot en met begin januari 2020 vertoeven. Op de campus van UMBC (University of Maryland Baltimore County) om precies te zijn, als serieuze student én vierder van de vrijheid. Want hoe kun je ook anders in de Empire of Liberty.  

Natuurlijk ga ik Berkel-Enschot missen. Hier wonen mijn gezin, mijn vrienden, kent iedereen elkaar. Het wonen in een groene omgeving, het gemak van een ritje op de fiets naar Tilburg University of de stad, het werken aan de artikelen van een blad dat iedere week alle Berkel-Enschotse brievenbussen vindt. Ik kijk uit naar mijn avontuur, maar zal soms vast verlangen naar ons mooie dorp en naar mijn eigen White House in de Hoge Hoek. 

We’ll meet again….

Sabine Doevendans

About the author

Related Posts