De Schakel
Reportage
Ût Jeugdcarnaval

Van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 februari 2018 organiseerde Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot weer het Jeugdcarnaval, dat in het teken stond van diverse leuke thema’s met bijhorende activiteiten & specials. Dit keer vond het festijn plaats in Cultureel Centrum de Schalm in ons Koningsoord.…

Van zaterdag 10 t/m dinsdag 13 februari 2018 organiseerde Stichting Jeugdwerk Berkel-Enschot weer het Jeugdcarnaval, dat in het teken stond van diverse leuke thema’s met bijhorende activiteiten & specials. Dit keer vond het festijn plaats in Cultureel Centrum de Schalm in ons Koningsoord.

De Schalm in ons Koningsoord
Het Jeugdcarnaval vond dit jaar plaats in Cultureel Centrum de Schalm, wat overduidelijk niet enkel voor de ‘ouderen’ onder ons bedoeld is, maar ook bruist van activiteiten voor de jongeren. Deze vier avonden zijn namelijk bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 13 jaar. Het mooie aan deze ruimte is volgens een van de vrijwilligers dat de zaal (de oude kapel) groot is en de kinderen dus lekker kunnen rondrennen. Daarnaast is het geluid door de hoogte van de ruimte minder hard en dus beter voor de oren van de kids.

Thema’s
Iedere avond is er weer een ander thema bedacht om de kinderen samen met ongeveer 15 vrijwilligers te entertainen. Zo’n 150 kinderen per avond bezochten de Schalm en hosten er op los. Op zaterdag was het thema Piraten; op zoek naar de schat van de zeven zeeën. Op zondag was het thema Superhelden en werd er gekeken wie het mooiste kostuum aan had. Op maandag stond de Jungle centraal; zwaaien aan lianen en op dinsdag was er een gemaskerd bal; degene met het mooiste masker won een prijs.

Vraag het de prinsessen of een van de aanwezige leden van het SWAT-team; het hossen, dansen en natuurlijk snoepen is het allerleukste met Ût Jeugdcarnaval!

Bekijk hier het fotoalbum van dinsdagavond

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op