De Schakel
Nieuws
Uitnodiging opening Kwiekroute Berkel-Enschot

Op woensdagmorgen 17 april wordt in Koningsoord in Berkel Enschot door wethouder Maarten van Asten en oud-bokser Arnold Vanderlyde, de ‘Kwiekroute’ geopend. De Kwiekroute is een wandelroute met beweegmogelijkheden. Deze wordt aangelegd op initiatief van Platform Welzijn Berkel-Enschot en wordt…

Op woensdagmorgen 17 april wordt in Koningsoord in Berkel Enschot door wethouder Maarten van Asten en oud-bokser Arnold Vanderlyde, de ‘Kwiekroute’ geopend. De Kwiekroute is een wandelroute met beweegmogelijkheden. Deze wordt aangelegd op initiatief van Platform Welzijn Berkel-Enschot en wordt mogelijk gemaakt door: Dorpsraad, SWO, KBO, Eikenhuys, Ons Koningsoord, ContourdeTwern, Fysio Op Maat en gemeente Tilburg.

Programma

Het programma op 17 april ziet er als volgt uit:

Locatie: foyer Sociaal Cultureel Centrum De Schalm

10.00 | Inloop / ontvangst met kopje koffie/thee

10.30 | Opening door wethouder Maarten van Asten

10.45 | Onthullen infobord door Maarten van Asten

11.00 | Warming up door Arnold Vanderlyde, gevolgd door het lopen van de route

12.30 | Afsluiting met kopje koffie/thee bij De Schalm

Aanmelden

In verband met het organiseren van begeleiding, willen wij u vragen u aan te melden via de website van de Dorpsraad: dorpsraadberkelenschot.nl of kom langs bij Loket BE op donderdag tussen 10 en 12 uur in De Schalm.

 

Meer informatie over de route

De route loopt vanaf Hemels Eten en Drinken om Ons Koningsoord heen door de Pandgang naar het Gezondheidscentrum, over Abdisplein naar Eikenboschweg, gaat de Brevierstraat over en gaat via het Vesperplein om Eikenhuys, langs de Apotheek terug naar het startpunt.

De Kwiekroute maakt gebruik van het straatmeubilair.

Via de stoeptegels, die voorzien zijn van een nummer, volg je de route. Bij elke KWIEKstoeptegel kun je een oefeningetje uitvoeren. De route is ongeveer anderhalve kilometer lang. Je kunt ook een kleine route lopen, omdat je na de Pandgang de route kunt verkorten.

 

Aanleg

Eind maart, begin april wordt gestart met de aanleg van de stoeptegels en belettering en wordt het          informatiebord geplaatst.

Ontstaan van dit initiatief

Vanuit Platform Welzijn Berkel-Enschot is dit initiatief ontstaan. De volgende partijen werken hieraan mee: Dorpsraad Berkel-Enschot, SWO Berkel-Enschot, KBO Berkel-Enschot, Eikenhuys, Ons Koningsoord, ContourdeTwern en Fysio Op Maat. Ook de gemeente heeft dit initiatief omarmd.

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op