De Schakel
Nieuws
Trekkertrek nog steeds in trek

Wat vorig jaar door hevige stortbuien vroeg ten einde kwam, wordt komend weekend dubbel en dwars ingehaald: de 14eeditie van Trekkertrek! Het wordt een weekend van scheuren en crossen op de weilanden aan de Oisterwijksebaan, met verkoelende drankjes onder een…

Wat vorig jaar door hevige stortbuien vroeg ten einde kwam, wordt komend weekend dubbel en dwars ingehaald: de 14eeditie van Trekkertrek! Het wordt een weekend van scheuren en crossen op de weilanden aan de Oisterwijksebaan, met verkoelende drankjes onder een ditmaal hopelijk stralende zon. 

Het is rustig in Brasserie Valentijn bij de inschrijfavond van Trekkertrek. ‘Is Trekkertrek niet meer in trek?’, zou de buitenstaander zich afvragen. Niets is minder waar, nog altijd durft het bestuur zonder aarzeling te zeggen: ‘Trekkertrek leeft’. Er mag dan een gebrek aan drukte zijn in het café, het aanmelden van maar liefst 220 deelnemers voor het jaarlijkse trucks-en-tractoren-festijn heeft zich online allang voltrokken. Dat betekent wél het einde van de ouderwetse inschrijfavond aan de bar. ‘Maar dat borreltje halen we tijdens het trekkertrekweekend heus wel in’, verzekert het bestuur lachend. 

Racen en feest 
Want dat is de succesformule van Trekkertrek: spannende wedstrijden met bullebakken van wagens, afgewisseld met muziek, bier en boerse gezelligheid. Het programma begint op zaterdagavond 13 april, met wedstrijden van de professionele rijders van de Internationale Tractor Pulling Vereniging (ITPV) en talrijke hobbyisten. Vervolgens wordt de bar opengegooid in de altijd drukbezochte feesttent. Maar het erg laat maken kunnen veel van de nachtbrakers niet: zij moeten de volgende ochtend fris en fruitig op het speelveld staan voor een volle dag van races. Later die zondagmiddag volgen ook de zogeheten “specials”, een traktatie voor de kijkers. ‘Vrachtwagens, tractoren, opgevoerde trucks… het publiek kijkt zijn ogen uit’, voorspelt KPJ-voorzitter Kristel Bertens.

Voor iedereen 
In het weekend van 13 en 14 april komt ook de 22-jarige deelnemer Niels van Ginneken in actie. Niels gaat dankzij zijn liefde voor deze uit de hand gelopen boerenhobby nu voor de zesde keer de baan op. Winnen hoeft hij het niet: het zijn de gezellige feestjes en het weerzien van oude bekenden die hem jaar op jaar tot inschrijven aanzetten. Ook bestuurslid Rien van der Bruggen slaat al vele jaren geen lente meer over. Met een clubje liefhebbers van de sport zette hij veertien jaar geleden Trekkertrek Heukelom op, dat vandaag de dag bezoekers uit heel Brabant en zelfs België ontvangt. Het mooiste aan het evenement: het is voor iedereen. ‘Wij stellen geen uitzonderlijke eisen aan onze chauffeurs. Zelfs jonge jongens van achttien met een oude wagen in hun schuur racen voor mijn part gewoon mee.’ 

Tekst: Sabine Doevendans
Foto: Bas Haans (archief 2017)

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op