De Schakel
Reportage
TrekkerTrek Heukelom 2023

Ronkende motoren en donkere rookpluimen vullen de atmosfeer rondom Baaneind 2 in Heukelom. Het is het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 april. Eindelijk vindt het langverwachte TrekkerTrek Heukelom plaats. Er is enorm naar uitgekeken want maar liefst 3…

Ronkende motoren en donkere rookpluimen vullen de atmosfeer rondom Baaneind 2 in Heukelom. Het is het weekend van zaterdag 15 en zondag 16 april. Eindelijk vindt het langverwachte TrekkerTrek Heukelom plaats. Er is enorm naar uitgekeken want maar liefst 3 jaar heeft deze 15e editie op zich laten wachten als gevolg van de pandemie. Maar dit weekend was het dan toch echt zo ver!

Schitterend opgepoetste trekkers verzamelen zich rondom de wedstrijdbaan. De Start en Finish hangen prominent in de lucht. De eerste trekkers begeven zich naar de weegbrug waar de laatste zaken worden gecontroleerd. Hoe zwaar is de trekker inclusief chauffeur? Is de hoogte van het aanhaakpunt juist? Dat het een serieuze sport is, blijkt wel uit het 4 pagina’s tellende reglement. Het is niet iets wat je zomaar even doet, weet ook het publiek dat snel een plekje veroverd achter de hekken langs de wedstrijdbaan om de Duitse en sportklasse te bekijken.

 

Brutus en Stille Wille

Brutus en Stille Wille spelen een hoofdrol tijdens het weekend. Dit zijn de sleepwagens die allerlei foefjes uit kunnen halen om de trekker het zo zwaar mogelijk te maken. En dat ze het moeilijk hebben is te zien: de snelheid die terug loopt, voorwielen die loskomen van het zand, achterwielen die zich steeds dieper ingraven. Bij een Wheelie is het op hoop van zegen, links en rechts afwisselend remmen om het gevaarte binnen het parcours te houden. Diskwalificatie ligt op de loer. Vooraf is uitgedacht hoe hoog de bandenspanning/luchtdruk in het achterwiel moet zijn. Maar garantie of het werkt, is er niet. Daar kom je achter tijdens je trekkerspogingen. Het is een waar spektakel! De discolichten, de muziek, de vette hap en het bier verkrijgbaar rondom de baan maken het helemaal af.

Ondanks dat het verdraaid lastig is, slagen er een hoop trekkers in om het tegengewicht te trotseren en een Full Pullte behalen. De wedstrijd wordt afgesloten in de tent waar DJ Patjoo laat zien, dat hij wel weet hoe het is om een feestje te bouwen. Al met al een geslaagde editie, met een dank aan alle sponsoren. Neem voor de uitslagen een kijkje op www.kpjberkelenschot.nl/trekkertrek/uitslagen/

 

Foto’s: Bas Haans

Tekst: Simone van Zundert – Stokkermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op