De Schakel
Ondernemend
Toepassing van verschillende hekwerken

Hekwerken zijn er in veel soorten en maten en ze worden voor veel verschillende doeleinden gemaakt. Bepaalde hekwerken zijn speciaal gemaakt voor om de achtertuin en anderen juist ideaal voor de voortuin omdat ze wat lager zijn. Maar ook scholen,…

Hekwerken zijn er in veel soorten en maten en ze worden voor veel verschillende doeleinden gemaakt. Bepaalde hekwerken zijn speciaal gemaakt voor om de achtertuin en anderen juist ideaal voor de voortuin omdat ze wat lager zijn. Maar ook scholen, sportvelden, speeltuinen en andere parken hebben hun eigen hekwerk wat passend is. De taak van een goed hekwerk is het aangeven van een grens, dit is hoe ver je mag en niet verder zoals mensen die over de stoep lopen dan niet in 1 keer per ongeluk in je tuin gaan lopen of voor plekken zoals een groentetuin die je wil beschermen van dieren en andere mensen. Elk soort hekwerk heeft zijn goede en slechte kanten.

Gaashekwerk

Gaashekwerk is een van de meest gebruikte hekwerken. Dit komt doordat het makkelijk te plaatsen is en voor veel verschillende toepassingen te gebruiken is. Je hebt dun gaas wat vaak gebruikt wordt bij hokken speciaal voor dieren zoals kippen en andere vogels. Maar je hebt ook dikker gaas wat je vaak ziet bij sportvelden of speeltuinen om er voor te zorgen dat de bal minder snel van het veld gaat maar ook zodat er niet makkelijk dieren op het veld komen. Verder zie je gaashekwerk veel terug als omheining van schoolpleinen, groentetuinen en als hekwerk bij kinderboerderijen, het is relatief goedkoop en voor veel doeleinden te gebruiken.

Houten hekwerk

Een hek van hout, dat zie je vaak verschijnen, denk bijvoorbeeld aan de schutting in je eigen tuin. Je kan met hout vele kanten op, ga voor de luxe uitstraling en kies voor een donkere kleur of kies voor een klassieke stijl en laat de houtkleur zichtbaar. Hout laat zich makkelijk bewerken in jouw ideale vorm en kleur en is mede daarom een populair materiaal. Je ziet houten hekwerken vaak bij boerderijen die dieren zoals paarden, geiten, schapen en ezels binnen houden. Het is een mooi soort hekwerk, het houdt mensen vaak niet altijd even goed buiten. Zet het dus niet in als bescherming van je woning is pand, dan is een ander materiaal handiger. Een schutting of houten hekwerk kan makkelijk beklommen worden en met het juiste gereeschap is het eenvoudig te slopen. Dan kan je beter kiezen voor de materialen in de volgende alinea.

IJzeren hekwerk

Hekwerken gemaakt van metaal of ijzer zijn ideaal voor het beschermen van je woning, bedrijfspand of voetbalkantine. Het straalt meer luxe maar ook kracht uit en met de juiste maatregelen voorkom je dat ongenode gasten erdoor komen. Dit soort hekwerken zie je vaak bij vrijstaande huizen maar ook wel bij voortuinen in een rijtjeshuis wijk. Met dit hekwerk is het makkelijk om beveiligingssystemen toe te voegen zoals een poort die open gaat met een code of kentekenherkenning of juist als je een knop in drukt. Ideaal voor dure huizen of bedrijven om het terrein af te schermen tegen inbrekers. Doordat metaal erg divers is kan je van allerlei soorten hekwerken maken. Het is maar net wat je zoekt en nodig hebt.

#24webvertising #ondernemend

About the author

Related Posts