De Schakel
Nieuws
Toch een bietje Tonpraoten in Knollevretersgat

Buutje Goud van Oud bij Van Opstal Op zaterdag 19 februari zijn er 7 mini-tonpraot avondjes bij Van Opstal in het Brendersstraatje. Tonpraoters Vincent van Rijsewijk en Joris van de Pas stappen dan samen de ton in voor een ‘Buutje…

Buutje Goud van Oud bij Van Opstal

Op zaterdag 19 februari zijn er 7 mini-tonpraot avondjes bij Van Opstal in het Brendersstraatje. Tonpraoters Vincent van Rijsewijk en Joris van de Pas stappen dan samen de ton in voor een ‘Buutje Goud van Oud’. De opbrengst gaat naar Stichting ALS Nederland en het Diabetesfonds.

Er is dit jaar toch een bietje tonpraot in Knollevretersgat dankzij een ‘Buutje Goud van Oud’. Initiatiefnemers Vincent en Joris kruipen zeven keer de ton in en uit bij Van Opstal. Elke keer voor een klein publiek van maximaal dertig personen met een buut van zo’n 20-25 minuten. Het publiek komt binnen, neemt plaats, krijgt een dosis lokale humor over zich uitgestort en gaat een half uur later weer naar buiten via het café. ‘Want de tapkraan heeft wel stilgestaan, maar die doet het nog steeds hoor’, lacht Vincent erbij. De avond is in tijdsblokken verdeeld.

Traditiegetrouw zijn er in het laatste weekend voor carnaval twee tonpraotavonden in een stampvolle en dampende Druiventros. Maar door Corona is alles anders.

Dankzij de recente versoepelingen is er toch iets mogelijk. ‘Tonpraot hoort bij carnaval. En we hebben gekeken wat er wél kan. Nou dit dus’, licht Vincent toe. Samen met Joris waren ze er snel uit. ‘Het is lekker om er even uit te zijn. Da’s toch mooi. Het publiek blij, wij blij. Je ziet elkaar weer eens een keer en het goede doel blij. Allemaal blij! Wat wil je nog meer?’ vult Joris aan.

De SOK bood aan te helpen bij de organisatie en daar zijn de initiatiefnemers heel blij mee. Ook Van Opstal twijfelde geen moment. De opbrengst van de kaartverkoop gaat volledig naar ‘Stichting ALS Nederland’ en het ‘Diabetesfonds’.

Kaarten zijn à € 5 per stuk te bestellen via de websjop op website www.knollevretersgat.nl. Mocht zaterdag 19 februari uitverkocht zijn, dan overwegen de initiatiefnemers om ook op vrijdag 18 februari nog een aantal keer te spelen. ‘Als dat gebeurt wordt het gedeeld via social media en onze website en breiden we de kaartverkoop uit.’

Tekst: Elke van Dommelen
Foto’s: Hoffotograaf SOK

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op