De Schakel
Gemeente
Tilburg zoekt Held met een T!

De gemeente Tilburg is op zoek naar jongeren die een Jeugdlintje verdienen. Tilburgse jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen, oftewel Helden met een T, kunnen tot en met 30 september worden voorgedragen voor…

De gemeente Tilburg is op zoek naar jongeren die een Jeugdlintje verdienen. Tilburgse jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier inzetten voor anderen, oftewel Helden met een T, kunnen tot en met 30 september worden voorgedragen voor een Jeugdlintje.

Je inzetten voor anderen of voor de samenleving. Soms begint dat al op jonge leeftijd. Zo ook in Tilburg. En dat waardeert de gemeente. Sinds vorig jaar reikt de gemeente Tilburg daarom maximaal 10 Tilburgse Jeugdlintjes per jaar uit. Omdat deze jongeren het verdienen om eens in het zonnetje gezet te worden.

 

Burgemeester Theo Weterings: ‘Veel jongeren in Tilburg voelen zich enorm betrokken bij onze stad. Van kleine initiatieven tot grote bijdragen. Bij het verkrijgen van een onderscheiding wordt nu vaak vooral aan volwassenen gedacht. Dat past niet bij Tilburg, niet bij de inclusieve stad die we zijn. Regelmatig kom ik deze bijzondere jongeren tegen in de stad. En elke keer weer ben ik onder de indruk. Ik vind het daarom belangrijk om hiervoor waardering te tonen. Deze Tilburgse Helden verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.’

 

Kent u iemand die een Jeugdlintje verdient? Haalt uw buurjongen wekelijks oud glas op? Is uw nichtje vrijwilliger bij De Kindertelefoon? Of kent u een jongere die een heldendaad verrichtte? Dit zijn voorbeelden van Tilburgse Helden, oftewel Helden met een T, jongeren die een Jeugdlintje verdienen.

Voordragen

U kunt jongeren tot 18 jaar aanmelden voor deze mooie onderscheiding. Aanmelden kan tot en met 30 september 2022. De uitreiking is op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op zondag 20 november. Een jury beoordeelt aan de hand van de voordrachten wie in aanmerking komt voor een Jeugdlintje.

Kent u een kind dat een Jeugdlintje verdient? Meld uw (of deze) held dan snel aan! Een jongere voordragen kan tot en met 30 september 2022 via: tilburg.nl/Jeugdlintje.

 

Tekst en foto: Redactie (bron: Gemeente Tilburg)

 

[Fotobijschrift] Archieffoto: Jeugdhelden 2021

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op