De Schakel
Uitgelicht
Tien jaar Zomerschool KBO Berkel-Enschot

In 2010 organiseerde KBO Berkel-Enschot voor het eerst in de zomerperiode een aantal activiteiten onder de noemer van “zomerschool”: twee weken lang een breed scala aan excursies, lezingen, bedrijfsbezoeken en sportieve activiteiten. De zomerschool wordt gehouden in het midden van…

In 2010 organiseerde KBO Berkel-Enschot voor het eerst in de zomerperiode een aantal activiteiten onder de noemer van “zomerschool”: twee weken lang een breed scala aan excursies, lezingen, bedrijfsbezoeken en sportieve activiteiten. De zomerschool wordt gehouden in het midden van de zomervakantie, de ‘stille periode’ als veel kinderen en kleinkinderen van de leden op vakantie zijn. Inmiddels is de zomerschool uitgegroeid tot een begrip bij senioren in Berkel-Enschot en daarbuiten.

De werkgroep ‘Zomerschool’ heeft onder aanvoering van Jeanne Rodenburg in de afgelopen maanden een bijzondere, tiende editie voorbereid. De zomerschool van dit jaar krijgt een extra financiële injectie van de Rabobank Clubkas Campagne 2018, waardoor de werkgroep de horizon wat kon verruimen. Daardoor, en door het enthousiasme binnen de werkgroep, heeft het programma van de deze zomer extra glans gekregen; zie het programma in beknopte vorm op de pagina hiernaast. 

De Werkgroep Zomerschool
De Werkgroep Zomerschool bestaat uit de dames Martje Bloem, Toke Clijsen, Jeanne Kock, Mieke Rijnen, Jeanne Rodenburg en Rosemarie Smarius, met administratieve ondersteuning van Ria van Beurden. Daarnaast wordt de werkgroep bij de uitvoering van diverse activiteiten bijgestaan door begeleiders, zoals bij voorbeeld bij de fietstochten. De werkgroep heeft een hoop werk met de organisatie, maar bij het ontwikkelen van ideeën krijgt de werkgroep regelmatig suggesties vanuit de ‘fanclub zomerschool’, zoals Jeanne Rodenburg de groep van deelnemende senioren noemt. Een welkome inbreng, die tegelijkertijd benadrukt hoe de deelnemers de zomerschool ervaren.

Groot animo
Jaarlijks nemen ruim 200 leden deel aan één of meer activiteiten van de zomerschool. Een aantal activiteiten kent echter een maximum aantal deelnemers en dan moet er geloot worden.  De werkgroep ziet in het grote aantal aanmeldingen aan de ene kant een positieve bevestiging van de programmakeuze, maar wordt aan de andere kant geconfronteerd met teleurgestelde leden, die zijn uitgeloot.

De Zomerschool special
De werkgroep Publiciteit brengt elk jaar een zogenoemde Zomerschool special uit die bezorgd wordt bij alle ruim 1.600 leden van KBO Berkel-Enschot. In deze special van 12 pagina’s worden de activiteiten van de komende zomerschool beschreven. Het gehele programma staat ook op de website van KBO Berkel-Enschot: www.kbo-berkelenschot.nl.

Meedoen maar nog geen lid van KBO Berkel-Enschot?
Als u snel lid wordt kunt u zich ook nog aanmelden voor de zomerschool. Ga naar de website of neem contact op met het secretariaat op 013-5333162 of [email protected]. Maar wees snel: de inschrijving voor de zomerschool sluit op 21 juni! 

Tekst: Jan Freijse, KBO
Foto: Jan Panhuijzen

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op