De Schakel
BE Famous
Thyme Vromans uit Berkel-Enschot droomt van carrière als handbalprof

‘Buurjongens Niels en Arjan Versteijnen inspiratiebronnen’   Het is een prachtig verhaal. Thyme Vromans (18) stopt als 13-jarige met voetbal bij Jong Brabant. Vindt mede dankzij buurjongens én bekende handbaltweeling Niels en Arjan Versteijnen (23) een nieuwe sportieve uitdaging. En…

‘Buurjongens Niels en Arjan Versteijnen inspiratiebronnen’

 

Het is een prachtig verhaal. Thyme Vromans (18) stopt als 13-jarige met voetbal bij Jong Brabant. Vindt mede dankzij buurjongens én bekende handbaltweeling Niels en Arjan Versteijnen (23) een nieuwe sportieve uitdaging. En is binnen enkele jaren als jeugdinternational zelf op weg naar de top…

 

De straat waar de tweeling en Thyme opgroeien -de Enschotsebaan nabij het spoorviaduct en het Tilburgse industrieterrein Loven- blijkt vruchtbare handbalgrond. Internationals Niels (opbouwer) en Arjan Versteijnen (doelman), nu respectievelijk actief in Duitsland bij Bundesligaclub TBV Lemgo en BEVO in het Noord-Limburgse Panningen (BENE-League), fungeerden als grote inspiratiebronnen voor hun (over)buurjongen. Thyme beproefde zijn eerste handbalgeluk vervolgens meteen op hoog niveau bij BENE-Leagueclub RED-RAG/Tachos uit Waalwijk. Hij blijkt een natuurtalent. ‘In mijn eerste jaar had ik een fanatieke Poolse trainer (Adam Borowczyk) die mij enthousiast maakte voor de sport. Hij noemde mij een coachbare speler met veel potentie. Dat stimuleerde mij nog meer om mijn doel te bereiken en alles uit mijn sport halen’, benadrukt Thyme.

 

Papendal

De talentvolle, veel scorende cirkelspeler uit Berkel-Enschot – die doordeweeks in topsportcentrum Papendal bij Arnhem verblijft, daar HAVO-onderwijs krijgt en dagelijks twee keer traint (op woensdagen met Oranje Onder 19)- komt in clubverband uit voor het A-team van Tachos in de landelijke jeugddivisie. ‘Daarnaast mag ik regelmatig meedoen met het eerste team op het hoogste niveau. Inmiddels heb ik vijf doelpunten op mijn naam staan in de BENE-League. Mijn ambitie is allereerst om mezelf in de basis te spelen en in Waalwijk uit te groeien tot een belangrijke, vaste kracht’, zegt Thyme. ‘In het begin vond ik het best moeilijk om het warme, ouderlijke nest in Berkel-Enschot te verruilen voor Papendal. Nu voel ik me daar thuis en zit ik veel beter in mijn vel.’

 

Droom

Thyme kijkt nog niet ver in de toekomst. ‘Ik doe alles stap voor stap. Waarbij ik goed luister naar de adviezen van mijn huidige trainers bij Tachos Frank van Ommen en Hans van Dijk. Ik droom van een mooie profcarrière bij een Bundesligaclub, net als Niels. Wie wil er nou niet schitteren in sporthallen gevuld met tien- tot vijftienduizend supporters? Eerst geldt: zo goed mogelijk presteren en alles uit de kast halen om me te ontwikkelen van talent tot tophandballer. Daarna zien we wel verder.’

 

Tekst: Stefan Latijnhouwers

Hoofdfoto van: Ils Pattipeilohy

 

Fotograaf: Reza Karimidouna

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op