De Schakel
Nieuws
Tennisclub opent nieuwe padelbanen

Waar de Tennisvereniging Berkel-Enschot (TVBE) ooit begon met hoofdbaan één, liggen nu twee spiksplinternieuwe padelbanen. ‘De tennissport is minder in trek, vooral bij jongeren. We wilden iets vernieuwends dat ook de jongeren aanspreekt’, zei Timo Osse, voorzitter van de tennisclub…

Waar de Tennisvereniging Berkel-Enschot (TVBE) ooit begon met hoofdbaan één, liggen nu twee spiksplinternieuwe padelbanen. ‘De tennissport is minder in trek, vooral bij jongeren. We wilden iets vernieuwends dat ook de jongeren aanspreekt’, zei Timo Osse, voorzitter van de tennisclub tijdens de officiële opening afgelopen zaterdag.

Wat is dat dan precies, dat ‘padelen’? Padel is over komen waaien vanuit Mexico en is een mengelmoes tussen squash en tennis. ‘Het spel is sneller dan tennis en gemakkelijker te leren dan tennis’, zegt voorzitter Osse. Dat beaamt ook Ankie de Kort, die de opening van de padelbanen mee organiseerde. ‘Het is veel minder technisch dus je kan het meteen spelen.’

Ballonnen
De opening van de banen trok dan ook veel bekijks van binnen- en buiten de vereniging. Na een uitleg van de voorzitter en een dankwoord aan alle mensen die het mogelijk hebben gemaakt, vlogen er tientallen heliumballonnen de lucht in. Voor de mensen die nog niet goed begrepen hoe de sport precies in elkaar steekt, volgde een demonstratie van Tennisclub Bob.

Eén van de vrouwen die deelnam aan de demonstratie, zit in het Nederlands Padelteam. Pieter de Leijter, accountmanager padel van De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, gaf uitleg over de sport tijdens de demo. Voor iedereen die daarna enthousiast was over de sport en spullen aan wilde schaffen, was Van Gool Sport aanwezig met padelmaterialen.

Dubbeltjestoernooi
Naast de opening van de padelbanen vonden er op deze dag nog meer evenementen plaats bij de tennisvereniging. Het Leenbakker AaBee-fabriek Dubbeltjestoernooi werd gehouden en sponsoren kregen op deze dag ook een gezellige barbecue aangeboden.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op