De Schakel
Nieuws
Teerdag Gilde Sint Joris & Sint Sebastiaan

Cheque voor Stichting Brood Nodig   Op zaterdag 4 maart jl. hield het Gilde St. Joris & St. Sebastiaan haar jaarlijkse Teerdag. Dit jaar stonden enkele bijzonderheden op het programma. Traditioneel werd deze dag geopend met de Gildemis. Pastoor Marcel…

Cheque voor Stichting Brood Nodig

 

Op zaterdag 4 maart jl. hield het Gilde St. Joris & St. Sebastiaan haar jaarlijkse Teerdag. Dit jaar stonden enkele bijzonderheden op het programma. Traditioneel werd deze dag geopend met de Gildemis. Pastoor Marcel Dorssers is geïnstalleerd als ere-deken van dit Gilde. Hiermee maakt de pastoor deel uit van het Gilde en kan hij het Gilde adviseren in zaken die de kerk en het geloof betreffen.

Brood Nodig

Na de Heilige Mis trok het gilde, inclusief haar nieuwe ere-deken, naar De Druiventros voor de traditionele koffietafel. Voorafgaand overhandigde onze Koning een cheque van € 1.500,- aan Hülya Özdemir van de Stichting Brood Nodig uit Tilburg. Deze stichting zet het goede werk voort van de bekende Tilburgse Pater Poels. Met deze bijdrage kunnen weer veel mensen geholpen worden die in de huidige maatschappij moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

 

Daarna kon ons gilde onder genot van een glaasje brandewijn, traditioneel geschonken door de gemeente Oisterwijk en in aanwezigheid van burgemeester Hans Janssen, genieten van de Brabantse koffietafel. Na het uitreiken van de prijzen voor de beste schutters van 2022 werd de middag afgesloten met een bingo, waarna de Gildebroeders en -zusters weer voldaan huiswaarts keerden.

 

Tekst en foto’s: Wilfried Michels

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op