De Schakel
Nieuws
TC de Rauwbraken opent vernieuwde club

Komt dat zien, komt dat zien: Tennisclub de Rauwbraken opent deze week officieel haar vernieuwde banen en paviljoen. Een Pinksterenweekend gevuld met een clinic, vriendentoernooi en een welverdiend feestje. Het lichtinval door het vele glas en een paar aangename zonnestralen…

Komt dat zien, komt dat zien: Tennisclub de Rauwbraken opent deze week officieel haar vernieuwde banen en paviljoen. Een Pinksterenweekend gevuld met een clinic, vriendentoernooi en een welverdiend feestje.

Het lichtinval door het vele glas en een paar aangename zonnestralen geven sfeer aan het gloednieuwe clubhuis van TC de Rauwbraken. Een fris en modern gebouw, gecombineerd met behouden ‘retro-elementen’, maken het een stijlvol en levendig geheel.
Ook het speelterrein is een flinke metamorfose ondergaan. Met maar liefst negen nieuwe en drie ‘oude’ banen is er voor de 700 leden genoeg gelegenheid om een balletje te slaan. Een tevreden voorzitter Wilfried Teunissen: “We zijn ontzettend blij met het resultaat. Nog een paar jaar geduld, en onze mooie club grenst aan het hart van het dorp.”

‘Lekker knus’
Jaren is de Berkel-Enschotse tennisvereniging de Rauwbraken bezig geweest met plannen als verhuizen en verbouwen. De kredietcrisis en de bouwplannen in Berkel-Enschot vormden een obstakel en zorgden voor vertraging. Uiteindelijk kwam er vaart achter en werden in het najaar van 2017 de nieuwe tennisbanen aangelegd. Vervolgens werd het paviljoen onder handen genomen. “Voorheen paste het buiten allemaal maar net. ‘Lekker knus’ was het, om het zo maar te noemen”, zegt voorzitter Wilfried lachend. “Ach, gezellig was het wel. Maar weten dat we met een toernooi onze gasten voortaan met gemak kunnen ontvangen, is toch wel erg fijn.”

Zomerchallenge en openingsweekend
Volgens collega en bestuurslid Claudia Kuiper heeft het uitbreiden en moderniseren van de club ook een belangrijke rol in het werven van leden. Niet zozeer tennisverenigingen, maar met name grote sporten als voetbal, vormen concurrentie. Met leuke activiteiten, zoals de ‘zomerchallenge’, maakt TC de Rauwbraken het verschil. Dit nog onbekende programma biedt ieder de mogelijkheid om komende zomer drie maanden lang gratis te komen tennissen.
Ook het officiële openingsweekend van de club belooft een spektakel te worden. Zo is zaterdag befaamd tennisser Jacco Eltingh van de partij voor onder andere een clinic. In de avond organiseert de Rauwbraken een disco, gevolgd door een vriendentoernooi op zondagmiddag.

Kortom, er staat een hoop te gebeuren op TC de Rauwbraken. Maar: “gezelligheid en saamhorigheid blijven altijd centraal staan”, laat Claudia weten. “Geen verbouwing die daar iets aan verandert.”

Tekst: Sabine Doevendans
Foto: Bas Haans

[Fotobijschrift] Vlnr: Wilfried Teunissen, Claudia Kuiper, Rob Balke

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op