De Schakel
Bedrijf in beeld
Super Supermarkt Keurmerk voor PLUS Ammerlaan

PLUS Ammerlaan in Udenhout is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Stefan Ammerlaan ontving het keurmerk op 25 augustus in aanwezigheid van wethouder Bas van der Pol, gemeente Tilburg. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die…

PLUS Ammerlaan in Udenhout is onderscheiden met het Super Supermarkt Keurmerk (SSK). Ondernemer Stefan Ammerlaan ontving het keurmerk op 25 augustus in aanwezigheid van wethouder Bas van der Pol, gemeente Tilburg. Het SSK is een keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die zich bijzonder inzetten voor de leefbaarheid in en rondom hun supermarkt.

Lokaal en duurzaam ondernemen

Met het ontvangen van het Super Supermarkt Keurmerk hebben ondernemer Ammerlaan en zijn medewerkers bewezen dat ze zich onderscheiden door hun duurzame keuzes op tal van terreinen: hun extra inzet voor de buurt en bewoners, hun relatie met en de omstandigheden van de medewerkers, maar ook veiligheid, energiebesparing, afvalreductie, assortiment, transport en logistiek. Er is in deze winkel veel aandacht voor de thema’s van het keurmerk, waarbij lokale betrokkenheid en assortiment er wel uitspringen.

Dit heeft mede bijgedragen aan het toekennen van het Super Supermarkt Keurmerk.

 

Beoordelingscriteria

PLUS Ammerlaan in Udenhout is beoordeeld op zeven criteria: lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie, veilige omgeving, bewuste afvalreductie, en slimme logistiek.

Harrie ten Have, voorzitter Stichting Super Supermarkt Keurmerk, benadrukt dat het SSK geen eenvoudig te behalen keurmerk is. Ondernemer Ammerlaan is dan ook supertrots op het behaalde resultaat: ‘Het is een erkenning voor de zaken waarmee we het verschil maken. En het is voor onze klanten ook prettig dat zij boodschappen doen bij een supermarkt waarvan de eigenaar lokaal betrokken en verantwoord onderneemt.’

Van de ruim 4400 supermarkten in Nederland wordt 42% gerund door zelfstandige ondernemers. Zij doen dit als franchisenemers van één van de bekende ketens, maar volledig voor eigen risico. Met PLUS Ammerlaan in Udenhout hebben ruim 250 supermarkten in Nederland het Super Supermarkt Keurmerk. Het SSK is ontwikkeld door brancheorganisatie Vakcentrum Levensmiddelen in samenwerking met kennisorganisatie TNO.

 

Tekst en foto’s: stichting SSK

 

Fotobijschrift: VLNR Harrie ten Have, Bas van der Pol en Stefan Ammerlaan

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op