De Schakel
Bedrijf in beeld
Streekwinkel Ons Erf

Op 20 januari jl. opende Emmelie Kuijpers en Tim van Gorp streekwinkel Ons Erf. Na een stevige verbouwing van de historische oude schuur staat de winkel er eigentijds bij. Dit met behoud van de karakteristieke eigenschappen van het gebouw uit…

Op 20 januari jl. opende Emmelie Kuijpers en Tim van Gorp streekwinkel Ons Erf. Na een stevige verbouwing van de historische oude schuur staat de winkel er eigentijds bij. Dit met behoud van de karakteristieke eigenschappen van het gebouw uit het jaar 1890. In een interview is De Wegwijzer in gesprek met twee enthousiaste eigenaren.

Dat brengt ons direct bij de aanleiding van het ontwikkelen van de streekwinkel. Het totale gemengde familiebedrijf aan Kuil 31 is ontstaan bij de varkenshouderij die door de (groot)ouders van Tim is gesticht. Daarnaast zijn er de caravanstalling, de plantenkwekerij en de zorgboerderij.
De dag van vandaag is de varkenstak, nu onder leiding van Tim, de aanleiding van de streekwinkel. Het varken is bijna van ‘zaadje tot carbonaatje’ op hetzelfde terrein. Groeit daar in eigentijdse omstandigheden op totdat het gereed is om geslacht te worden bij Slagerij Timmermans in Helvoirt. Een groot deel van de varkens wordt in de regio verkocht. Dat dit mogelijk werd is de aanleiding geweest om de consument zo dicht mogelijk bij de boer te brengen en te genieten van het meest verse (varkens)vlees en dat proef je. Maandag en dinsdag is het druk in de varkenshouderij, daarom gaat de winkel op woensdag open.

Dan is vers ook echt vers, terwijl er die ochtend al om zeven uur gestart wordt met het bereiden en vullen van de grote toonbank van de slager die de helft van de winkel beslaat. De overige producten die we in de streekwinkel vinden komen zoveel mogelijk uit de regio rechtstreeks van de boer. Een korte keten zonder veel tussenhandel zorgt voor een eerlijke prijs voor de boer en de consument. Een consument die zo weet wat hij of zij eet.

Een greep uit het overige assortiment: Het rundvlees komt uit Cromvoirt van Van Rooij’s Weivlees, het kippenvlees poeliersbedrijf Van Berkel uit Loon op Zand. Het snijvlees wordt vervaardigd bij Slagerij Timmermans en de overige vleesproducten worden in eigen huis door slager Eddy Oerlemans bereid en geportioneerd. De immens populaire zuivel komt van Zuivelboerderij De Kern uit Drunen. Groenten en fruit komen zoveel mogelijk uit de regio. Het bier komt gedeeltelijk uit Udenhout zelf en van brouwerij De Nar uit Haaren. De broodproducten komen van Bikken & Bakken uit Tilburg. Landbouwbedrijf van de Langenberg uit Loon op Zand levert de aardappelen en uien. Kaas uit Goirle en Oosterhout met twee verschillende smaaksoorten. IJs uit Udenhout van twee verschillende ijsmakers.


Binnen het assortiment is tevens rekening gehouden met mensen met gluten en lactose allergieën. Bij vragen kan de consument altijd terecht bij de eigenaren. Emmelie vertelt positieve energie te krijgen van dat klantencontact en de enthousiaste reacties over de producten.
De compleetheid, versheid en prijs van het assortiment van de streekwinkel zijn de trekkers.

Tekst : Joost Festen, de Wegwijzer
Foto’s: Wilma Festen, de Wegwijzer

De openingstijden van Streekwinkel Ons Erf zijn:
Woensdag 11.00-18.00
Donderdag en Vrijdag van 9.00-18.00 uur
Zaterdag van 9.00-15.00 uur.

Streekwinkel Ons Erf
Kuil 31
5071RH Udenhout
T: 06 – 11 48 27 67
E: info@streekwinkelonserf.nl
I: www.streekwinkelonserf.nl

 

About the author

Related Posts