De Schakel
Nieuws
Stichting Slim Wonen zoekt bewoners!

Nick Schapendonk, de oprichter van Stichting Slim Wonen organiseert samen met coöperatie Wunderbar op zaterdag 19 oktober een bijeenkomst voor mensen met een lichamelijke beperking die, net als Nick, zelfstandig willen gaan wonen. Even voorstellenNick is 27 jaar en heeft…

Nick Schapendonk, de oprichter van Stichting Slim Wonen organiseert samen met coöperatie Wunderbar op zaterdag 19 oktober een bijeenkomst voor mensen met een lichamelijke beperking die, net als Nick, zelfstandig willen gaan wonen.

Even voorstellen
Nick is 27 jaar en heeft van jongs af aan lichamelijke beperkingen. Sinds twee jaar weet hij dat dit past bij het syndroom van Perrault; een zeldzame progressieve ziekte waarbij de kleine hersenen worden aangetast. Dit heeft invloed op de motoriek, het evenwicht en het gehoor. Toen Nick studeerde in Nijmegen heeft hij in een woongroep ervaren hoe fijn het is om zelfstandig, maar samen met anderen te wonen. Nu woont hij weer bij zijn ouders en wil graag een plekje voor zichzelf. ‘Het wordt wel tijd om op mezelf te wonen’, lacht Nick. 

Stichting Slim Wonen
‘Nick kan heel veel zelf, maar heeft wel iemand nodig die hem in de gaten houdt’, geeft moeder Franca aan. Omdat Nick (gelukkig) nog zo veel kan, valt hij wat betreft wonen tussen wal en schip; hij kan geen zorgindicatie krijgen of in een instelling wonen. Nick heeft de wens om zelfstandig te wonen, maar toch samen met anderen te kunnen zijn. Om dit te kunnen realiseren heeft hij een stichting op gezet; Stichting Slim Wonen. Ook coöperatie Wunderbar is ingeschakeld om het project te begeleiden. Het doel is om anderen te vinden die net als Nick door lichamelijke beperkingen niet alleen kunnen wonen. Het meest ideale plaatje? Ieder een ruimte met een eigen voordeur, met daarnaast een gezamenlijk ruimte om bijvoorbeeld samen spelletjes te doen of tv te kijken. Naast elkaar ondersteunen op verschillende gebieden, is dus vooral het sociale aspect belangrijk voor Nick. 

Bijeenkomst
Minstens acht of negen anderen zijn nodig om een woonvorm als deze op te zetten. Om gelijkgestemden te vinden heeft Nick via Facebook al een oproep geplaatst, die wel 200 keer gedeeld is, maar helaas nog geen gegadigden heeft opgeleverd. Dus als jij iemand bent of kent met een lichamelijke beperking die op zoek is naar zelfstandig, maar toch samen wonen, kom dan 19 oktober om 14.00 uur naar de bijeenkomst aan de Groenstraat 121 in Udenhout. Nick wil graag brainstormen over wat jij belangrijk vindt om, ondanks je beperking, toch een fijne woonplek te creëren met hulp van elkaar en anderen. ‘Samen staan we sterk!’

Interesse? Meld je aan via: www.stichtingslimwonen.nlinfo@stichtingslimwonen.nl

Of bel 06 – 275 10 907.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts