De Schakel
Nieuws
Steun opnieuw een vierde basisschool in Berkel-Enschot 

Berkel-Enschot en de omliggende gebieden groeien snel. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen een plek op school kunnen krijgen, is een vierde basisschool noodzakelijk. Daarom dient stichting Opmaat groep (openbaar basisonderwijs) dit najaar het verzoek in bij het ministerie van…

Berkel-Enschot en de omliggende gebieden groeien snel. Om ervoor te zorgen dat alle kinderen een plek op school kunnen krijgen, is een vierde basisschool noodzakelijk. Daarom dient stichting Opmaat groep (openbaar basisonderwijs) dit najaar het verzoek in bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor het openen van een basisschool in Berkel-Enschot.

Voordat gemeente Tilburg geld beschikbaar mag stellen voor het bouwen van een nieuwe school, moet voldoende belangstelling zijn ‘gemeten’. Heeft u kinderen in de leeftijd van 2, 3 of 4 jaar en woont u binnen een straal van 6 kilometer van postcodegebied 5056? Dan kunt u via de beveiligde website van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aangeven het initiatief te steunen door een ouderverklaring af te geven.

Het afgeven van een ouderverklaring is geen aanmelding voor de school en er hangt geen enkele verplichting aan vast. Het helpt Opmaat groep vooral om de school op te kunnen richten. Met minimaal 118 ouderverklaringen kan Opmaat groep een nieuwe (openbare) basisschool starten en hierbij ook ruimte maken voor kinderopvang. Per kind kan één ouderverklaring worden afgegeven. Ook als uw kind al is ingeschreven bij Caecilia, Berkeloo of Rennevoirt kunt u het initiatief steunen.

Openbaar onderwijs en kinderopvang samen op één locatie. Doorlopende leerlijnen van 0-13 jaar. Eén kindcentrum voor de totaalontwikkeling van kinderen. Dat steunt u toch ook?

Hoe het werkt

Gebruik de QR-code in deze link of ga naar de website www.duo.nl/particulier/ en volg:

  • Ouderverklaring voor nieuwe scholen;
  • Ouderverklaring afgeven;
  • Ga naar de lijst met initiatieven;
  • Typ als trefwoord: Berkel-Enschot;
  • Selecteer KindcentrumBerkel-Enschot.

Het afgeven van een ouderverklaring kan tot uiterlijk 29 oktober. Heeft u vorig jaar al een ouderverklaring afgegeven, dan vragen wij u dit opnieuw te doen. Een jaar geleden deed Opmaat groep al een aanvraag voor het openen van een vierde basisschool, maar vanwege een aantal wijzigingen in de aanvraag moet deze in zijn geheel opnieuw gedaan worden. Dat betekent ook dat eerder opgehaalde ouderverklaringen helaas niet meer geldig zijn. Bedankt voor uw steun!

 

Tekst: redactie (bron: Opmaat groep)

Foto: Larissa Rand, Opmaat groep

Bijschrift foto: Hanneke van de Ven, leerkracht Opmaatgroep obs de Vuurvogel

About the author

Related Posts