De Schakel
Pennenstreek
Stelopdracht: Brief aan mezelf

Op basisschool Rennevoirt zitten ze, ook al is het vanuit huis, niet stil! De bovenbouw kreeg afgelopen week bijvoorbeeld, naast het “gewone” schoolwerk, een stelopdracht waarbij zij een brief aan zichzelf moesten schrijven. De opdracht heeft als doel dat de kinderen…

Op basisschool Rennevoirt zitten ze, ook al is het vanuit huis, niet stil! De bovenbouw kreeg afgelopen week bijvoorbeeld, naast het “gewone” schoolwerk, een stelopdracht waarbij zij een brief aan zichzelf moesten schrijven. De opdracht heeft als doel dat de kinderen een officiële brief leren schrijven. Maar deze brieven zijn ook een leuke manier voor later, om met kinderen en kleinkinderen terug te blikken op hoe deze periode voor hen als kind is geweest. Hieronder een voorbeeld van zo’n brief, van een 10-jarige leerling uit bovenbouw 1.

Beste ik,

Wat een tijden hè ? Corona dit, corona zus, corona zo. Er mogen nu zoveel dingen niet. Je mag niet naar school, er mag maar met één persoon de winkel in, je moet 1,50m afstand houden en zo kan je nog wel even doorgaan. Stom hè? 

We krijgen wel werk mee naar huis, maar toch mis ik school. Ik ben meestal de halve dag bezig met mijn schoolwerk en daarna speel ik meestal buiten. Ik heb al best veel van de handhaving gehoord en ik heb hem al een keertje gezien. Ik mis mijn vriend(inn)en van school, de juffen en school zelf. Er is zoveel anders. 

Je kunt geen ochtend/avondjournaal meer kijken zonder zeker twee keer van het corona-virus te hebben gehoord. Je ziet minder mensen op straat (toch te veel voor deze tijden )en je ziet nogal wat persconferenties. 

Toch zijn er ook voordelen van corona – virus. Doordat er minder auto’s rijden gaat het beter met het klimaat. Ook ben je (als het goed is) immuun voor corona als je het al hebt gehad. Als ik minister Mark Rutte zou zijn, had ik de scholen weer open gedaan. Maar ja, dan verspreid het zich sneller.

Ik hoop dat het nog maar heel eventjes blijft, zodat we daarna weer naar school kunnen. Als het nog even blijft, dan gaat het ook weer goed met het klimaat. Ik wens voor de mensen die corona hebben, dat ze snel weer beter worden en dat iedereen zich snel weer goed voelt.

Groetjes,
Leerling uit BB1


Tekst en foto: Kelly Heijzelaar

About the author

Related Posts