De Schakel
Van Berkelse Bodem
Spruitjesstampot – SPRUITKOOL (spruitjes)

Dat 2021 een mooi jaar mag worden! Nieuwjaar, nieuwe kansen op velerlei gebied. Zo ook met wat ik op mijn moestuin wil gaan zetten, ieder jaar weer een kans om het anders te doen en weer iets nieuws te proberen.…

Dat 2021 een mooi jaar mag worden!

Nieuwjaar, nieuwe kansen op velerlei gebied. Zo ook met wat ik op mijn moestuin wil gaan zetten, ieder jaar weer een kans om het anders te doen en weer iets nieuws te proberen. Als ik nu op mijn moestuin kom, zie ik vooral bladeren die de grond bedekken en bloembollen die in de grond wachten op de eerste lentezonnestralen, ik kan niet wachten. Natuurlijk heb ik voor de wintermaanden nog wel wat dingen op mijn tuin staan. De preien staan nog fier overeind en ook de boerenkool, palmkool, rode kool en spruitkool stellen me niet teleur. Dit keer stelen de spruitjes de show.

 

Ingredienten: (voor 2 personen)

 • 275 gr schoongemaakte spruiten
 • 1 peer
 • 1 kleine ui
 • (vegetarische) rookworst
 • 500 gram bloemkool
 • 175 zoete aardappel
 • Peper en zout

Zo maak je het

 1. Pel de ui en snipper hem. Fruit hem in wat olijfolie. Houd de ui daarna apart.
 2. Snijd de bloemkool in roosjes. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Doe water in de pan en kook daarin de bloemkool met zoete aardappel voor +/- 12 min en leg de rookworst erboven op.
 3. Kook in een andere pan de spruitjes(snijd grote spruitjes in tweeen) in +/- 10 min gaar.
 4. Schil de peer en snijd het vruchtvlees in stukjes.
 5. Giet de groenten af en stamp de zoete aardappel met bloemkool fijn, doe daarna de afgegoten spruitjes, peer en gefruite ui erbij. Breng op smaak met peper en zout en serveer de rookworst erbij.

 

EET SMAKELIJK!

Volgende maand weer een andere groente in de hoofdrol in van Berkelse Bodem!

 

Ellen de Visser

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op