De Schakel
Reportage
Springen op Giga Kangoeroedag

Kangoeroes heten de jongste spelertjes van korfbalvereniging OJC’98. Voor de 2ekeer organiseerde de jubilerende club het Giga Kangoeroe spelfestijn. Het hoofdveld op het sportpark De Rauwbraken was een bonte verzameling van kinderen en begeleiders die vol enthousiasme de uitgezette spelletjes…

Kangoeroes heten de jongste spelertjes van korfbalvereniging OJC’98. Voor de 2ekeer organiseerde de jubilerende club het Giga Kangoeroe spelfestijn.

Het hoofdveld op het sportpark De Rauwbraken was een bonte verzameling van kinderen en begeleiders die vol enthousiasme de uitgezette spelletjes ijverig uitvoerden. Al bij binnenkomst van het terrein dansten de kinderen er fanatiek op los en deden hun uiterste best om de pasjes van de instructrice van dansschool Van Opstal zo goed mogelijk na te bootsen. Dat de motoriek op die leeftijd nog niet op z’n best is, leverde grappige taferelen op.

Springkussen
Driehonderd peuters en kleuters van 3 basisscholen uit het dorp en Tilburg Noord waren van de partij op deze openlucht gymles. Met springen op het springkussen als favoriete spel. “Bij het springkussen ga ik héééél hoog springen”, weet Sophie Dollevoet nu al. De leerlinge van basisschool St. Caecilia is hier samen met vader Stephan. Als oud korfbalspeler en als buurtbewoner kent hij het terrein goed. “Als ouder wil ik sowieso elk jaar meehelpen op school. Dit is heel goed georganiseerd. Lekker overzichtelijk en met genoeg vrijwilligers”, complimenteert hij de organisatie van de Giga Kangoeroedag.

Blije gezichtjes
Die organisatie kun je aan bestuurslid Tessa van Breugel wel overlaten. Zelf speelt ze in het eerste team van OJC ’98. “Voor die blije gezichtjes doe ik het allemaal. Je krijgt hier zoveel energie van”, vertelt ze lachend. Ze hoopt dat het nieuwe jeugdleden zal opleveren. Met het huidige ledenaantal is een verdubbeling makkelijk mogelijk. “Korfbal is met gemengde teams goed voor de sociale ontwikkeling en het is nog meer een teamsport dan hockey of voetbal, want je moet echt samen spelen. Alleen met de bal er vandoor gaan en zelf scoren is er niet bij.” En scoren in een korf is nog niet zo makkelijk zonder techniek, blijkt bij een van de spelletjes.

OJC ‘98
Voorzitter André Oude Vrielink is zelf opa van 3 spelende kleinkinderen bij de korfbalclub. Ze vieren dit jaar hun twintig jarig bestaan en de club is klaar voor de toekomst. “Het is een mooie club met veel jeugdleden”, vertelt hij trots terwijl hij uitkijkt over het gekrioel aan kinderen bij de spelletjes en de vele vrijwilligers in rode shirtjes met OJC ’98 logo.

Bekijk hier het fotoalbum van Peter Timmermans

Bekijk hier de video van André Oude Vrielink

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans
Video: André Oude Vrielink

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op