De Schakel
Nieuws
Sportpark Rauwbraken gaat op de schop

Handbalvereniging White Demons en korfbalvereniging OJC gaan met de gemeente in zee om sportpark Rauwbraken te herontwikkelen. Deze plannen waren er vijftien jaar geleden al, maar na jaren overleg en wijzigingen in de plannen gaat de schop er op 25…

Handbalvereniging White Demons en korfbalvereniging OJC gaan met de gemeente in zee om sportpark Rauwbraken te herontwikkelen. Deze plannen waren er vijftien jaar geleden al, maar na jaren overleg en wijzigingen in de plannen gaat de schop er op 25 juni definitief in. ‘We zijn blij dat het nu eindelijk rond is’, licht Joep Louer, voorzitter van de White Demons toe.  

In eerste instantie zou er een sporthal op het terrein komen, tussen de kantines van de verenigingen in. Dit plan is nu van de baan omdat er minder geld beschikbaar is en er minder interesse is vanuit andere verenigingen. Afgelopen woensdag heeft de gemeente Tilburg een besluit genomen. De verenigingen mogen uren huren in sporthal ’t Ruiven en sportpark Rauwbraken krijgt een nieuw uiterlijk.

Beachhandbal
Op het terrein komt een compleet nieuw beachhandbalveld met verlichting. ‘Beachhandbal wordt steeds populairder, het is echt de toekomst’, zegt Louer. Verder komen er twee nieuwe handbalvelden en het OJC krijgt twee kunstgrasvelden en petanque-banen voor jeu de boules.

Om het ontbreken van een sporthal op te vangen, onderzoekt de gemeente nu of een blaashal een mogelijkheid is. ‘Dat gaat over een veld heen en zo kan er in de winter ook gesport worden.’ Deze optie wordt onderzocht omdat de uren van verschillende verenigingen elkaar soms overlappen en alleen de uren in ’t Ruiven dus niet voldoende zijn.

Openbaar terrein
Het sportpark krijgt ook extra parkeerplaatsen aan de achterzijde van de kantines. ‘We zijn ook blij dat het een openbaar gebied wordt. Op die manier kan de jeugd hier ook lekker sporten.’

Louer kijkt uit naar de ontwikkeling van het sportpark. Hij is nu zes jaar voorzitter van de White Demons en heeft heel wat tijd geïnvesteerd om vaart achter deze ontwikkeling te zetten. Ondanks dat het vijftien jaar heeft mogen duren, gaat de ontwikkeling nu snel. Na het evenement de krachtcup, op 25 en 26 juni, gaat het park op de schop.

Grootse opening
Als alles volgens plan verloopt, is het gebied half augustus klaar. Het idee is om de opening, samen met de gemeente, groots aan te pakken.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotograaf: Peter Timmermans

 

 

About the author

Related Posts