De Schakel
Nieuws
Sponsoractie Berkeloo voor Villa Pardoes enorm groot succes!

Van 27 mei t/m 12 juni vond er op basisschool Berkeloo een sponsoractie plaats voor Villa Pardoes. Met op woensdag 12 juni een grootse sponsorloop op het schoolplein, waar op het einde van de ochtend een cheque werd uitgereikt aan…

Van 27 mei t/m 12 juni vond er op basisschool Berkeloo een sponsoractie plaats voor Villa Pardoes. Met op woensdag 12 juni een grootse sponsorloop op het schoolplein, waar op het einde van de ochtend een cheque werd uitgereikt aan Villa Pardoes.

In de laatste weken van school staat het thema vakantie op het programma. Een fijne vakantie is niet voor ieder gezin vanzelfsprekend, zeker niet voor een gezin met een ziek kind. Vandaar dat dit jaar het project vakantie is gekoppeld aan het goede doel Villa Pardoes. Zij geven gezinnen met een ernstig, soms levensbedreigend ziek kind tussen 4 en 12 een prachtige vakantieweek in de Efteling. Maar daar is veel geld voor nodig, vandaar deze sponsoractie.

27 mei was de start, kinderen kregen een QR code mee naar huis om sponsoren te gaan werven voor het goede doel. De leerlingen gingen langs de deuren, naar familie en vrienden om zoveel mogelijk geld op te halen. Op woensdag 12 juni werd de sponsoractie afgesloten met een sponsorloop op het schoolplein, waarbij ook het geldbedrag bekend werd gemaakt. Ik ging bij de sponsorloop een kijkje nemen die van half negen tot 12.00 duurde. Er werd gestart met een warming up, deze werd voorgedaan door een aantal kinderen op het podium op de muziek van kinderen voor kinderen. De andere leerlingen, leraren, directeur en ouders op het plein deden goed mee.

Daarna was het tijd voor de echte sponsorloop. Er werden rondjes gelopen om de grote boom op het plein. Om het kwartier kwamen er andere klassen aan bod. Er werd onder luid applaus gestart met kdv Pepino. Alle andere kinderen, (groot)ouders, leraren stonden achter de vlaggetjes de kinderen aan te moedigen. Het rondjes lopen ging zo de hele ochtend door. Wat een sfeer op het schoolplein en al die blije en sportieve kinderen, één groot feest. Het feest was helemaal compleet toen Pardoes langskwam om de kinderen aan te moedigen en high fives uit te delen.

Maar dan uiteindelijk, waar het de afgelopen twee weken allemaal om te doen was geweest. Welk bedrag zal er op de cheque staan die wordt overhandigd aan Pardoes.

Tromgeroffel alom…. € 13.461,-

Wat een ongelooflijk bedrag.  Dank aan iedereen die in welke vorm dan ook een bijdrage heeft geleverd aan dit mooie bedrag voor Villa Pardoes!

Tekst: Ellen de Visser
Foto Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op