De Schakel
Nieuws
Spinnen voor Alpe d’HuZes

Het is Team BE dat ons dorp deze zomer trots gaat maken. Begin juni verlaat een groepje vijf sportieve fietsers het vlakke Nederlandse landschap voor de indrukwekkende Franse Alpe d’Huez. Berg op, berg af, en dat voor het goede doel.…

Het is Team BE dat ons dorp deze zomer trots gaat maken. Begin juni verlaat een groepje vijf sportieve fietsers het vlakke Nederlandse landschap voor de indrukwekkende Franse Alpe d’Huez. Berg op, berg af, en dat voor het goede doel.

Zwaar wordt het ongetwijfeld, maar onmogelijk is het niet. Na maanden intensief te hebben getraind, fanatiek bezig te zijn geweest met het werven van sponsoren en support, en zich mentaal te hebben voorbereid, houdt niets dit vijftal wielrenners nog tegen. Over enkele weken, op 7 juni, betreden Berkel-Enschottenaren Joost van Gils, Ward Grootens, Eelco Putman, Geert-jan Kolsteren en Ernst Monod de Froideville het parcours van Alpe d’HuZes.

Bedevaart en carnaval
Plezier, blijdschap, saamhorigheid, verdriet. Frustratie en machteloosheid. Stuk voor stuk woorden, emoties, die de deelnemers tijdens deze jaarlijkse actie tegen kanker ervaren. “We gaan er met een vrolijk gevoel naartoe”, vertelt fietser Joost van Team BE. “Maar gaandeweg zullen er heel wat momenten zijn waarop je even moet slikken.” Teamgenoot Eelco vult aan: “Het wordt pittig. Fysiek, maar vooral mentaal.” Fiets-collega Ernst, die twee keer eerder de Alpe d’Huez trotseerde, beaamt dat: “De verhalen die je hoort, de foto’s die je tegenkomt; het doet wat met je. Het is een combinatie van een bedevaart en carnaval. Overal is vrolijkheid en euforie, maar tegelijkertijd enorm veel verdriet.”

Spinningmarathon
Ondanks de grote uitdaging die Team BE tegemoet gaat, kijken de vijf mannen uit naar het evenement. Een geruststelling zijn de steun en hulp, de voedzame borden pasta en een mogelijk nodige schop onder de kont van begeleidster Boukje Ooms, die zowel de afgelopen maanden als op 7 juni zich inzet voor de groep. Zo ook tijdens de spinningmarathon op 27 mei bij Sportschool Joop Ooms Sport. Om geld in te zamelen organiseert Team BE een dagprogramma, bestaande uit een spinningmarathon van 10.00 tot 16.00 uur, gevolgd door een borrel met veiling en loterij van 15.00 tot 20.00 uur. Bezoekers kunnen genieten van onder andere een wijnproeverij en muziek. “Meedoen met het spinnen is niet verplicht. Waar we op hopen, is een dag vol plezier. En veel enthousiasme onder onze dorpsgenoten.”

Team BE organiseert een Spinningmarathon
bij Joop Ooms Sport op 27 mei van 10.00-16.00 uur, gevolgd door een borrel met veiling en loterij van 15.00-20.00 uur.

Tekst: Sabine Doevendans
Foto: Peter Timmermans

[fotobijschrift] Vlnr: Geert-Jan Kolsteren, Ward Grootens, Boukje Ooms, Joost van Gils, Ernst Monod de Froideville, Eelco Putman.

About the author

Related Posts