Jawel het is mei en er kunnen toch al een aantal dingen worden geoogst van mijn tuin. Sla, rabarber, peultjes , bloemen en spinazie. Wat moestuinieren betreft, houd ik me niet zo strikt aan wat de tekst op het pakje…
Jawel het is mei en er kunnen toch al een aantal dingen worden geoogst van mijn tuin. Sla, rabarber, peultjes , bloemen en spinazie. Wat moestuinieren betreft, houd ik me niet zo strikt aan wat de tekst op het pakje zaden mij vertelt. Zo wilde ik graag nog spinazie oogsten in het voorjaar, maar tsja ik had alleen winterspinazie, pas later in het jaar te zaaien. Maar waarom niet proberen en kijken wat ervan komt. En jawel ik heb prachtige spinazie na een aantal weken. Ik zal ze wat sneller moeten oogsten, anders zal het doorschieten met dit mooie weer, maar dat is helemaal niet erg. Op je moestuin doe je toch lekker waar je zelf zin in hebt, zolang je de buren maar niet tot last bent. Heerlijk om daar nu weer vele uren door te brengen en te bedenken wat nu weer nu te zaaien en vervolgens zie je toch weer een ander klusje wat op je zit te wachten. Om daarna te denken, dan zaai ik morgen wel, eerst die vreselijke haagwinde de kop in drukken. En er dan een week later achter komen, door de tussenkomende klussen, oh ja er moest nog gezaaid worden… Maar nu eerst een heerlijk recept voor hapjes met spinazie, de spinazie oogst je niet voor niks tenslotte.
Ingrediënten voor 14 hapjes
- 1 rol vers bladerdeeg
- 200 gr feta
- 400 gr verse spinazie ( of diepvries )
- Snuf peper
- 1 ei
- 2 eetlepels zonnebloempitten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Bak de spinazie tot deze geslonken is. Je kunt ook eventueel spinazie uit de diepvries ontdooien.
- Laat de spinazie goed uitlekken en druk met de bolle kant van een lepel zo veel mogelijk vocht er uit. Breng de spinazie op smaak met een flinke snuf peper.
- Rol het bladerdeeg uit en verdeel de spinazie over het bladerdeeg en kruimel hier de feta in kleine stukjes over. Bestrooi met zonnebloempitten.
- Rol het bladerdeeg voorzichtig op.
- Snijd met een scherp mes de rol in plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk met een losgeklopt ei.
- Bak de rolletjes 15-20 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Agenda
6-7-2025 | Oldtimerday Berkel-Enschot vertrek 10 uur, terug vanaf 15 uur |
8-7-2025 | Zomermiddagbridge BC Edelweiss |
15-7-2025 | Zomermiddagbridge BC Edelweiss |
16-7-2025 | Koffie-uurtje voor senioren BE, KBO/SWO |
17-7-2025 | Zomerbridge Bridgeclub Berkel-Enschot |
22-7-2025 | Zomermiddagbridge BC Edelweiss |
24-7-2025 | Samen uit Dineren senioren BE, KBO/SWO |
Iets gevonden of verloren?
Wij maken de match